Dzūkų žinios

Projektas „Lazdijų JC – erdvė galimybėms“ sujungė kūrybiškumą, galimybes, jaunimą ir inovacijas

Dalintis:

2023 metų pradžioje startavo projektas „Lazdijų JC – erdvė galimybėms“, kurį finansavo Jaunimo reikalų agentūra prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Šio projekto tikslas – ugdyti jauno žmogaus savarankiškumą, skatinant dalyvauti jo poreikius atitinkančiose veiklose, auginant verslumo bei darbo rinkai reikalingus įgūdžius atkreipti dėmesį į socialinę atskirtį patiriančius, taip pat mažiau galimybių turinčius jaunuolius.

Projekto „Lazdijų JC – erdvė galimybėms“ veiklos buvo orientuotos į jauno žmogaus psichiką, emocijas, jausmus bei savijautą. Vykdant projektines veiklas buvo užtikrintas jauno žmogaus saugumas, skatinamas prasmingas bei turiningas laisvalaikis, kuris nuteiktų pozityviai, keltų džiaugsmą, stiprintų emocinę bei psichinę sveikatą.

Kviestinai lektoriai bei jaunimo centro darbuotojų komanda Lazdijų rajono jaunimui suteikė galimybių įsitraukti į jų poreikius atitinkančias veiklas: diskusijas, susitikimus, edukacijas, pažintinius vizitus, sporto turnyrus bei stovyklas, motyvavo jaunimą mokytis bei domėtis įvairiomis profesijomis, ugdyti profesines kompetencijas, skatino verslumą. Projekto metu organizuoti mokymai, skirti kritiniam mąstymui, lytiškumui ir santykiams, komandos formavimui ir bendradarbiavimui, motyvacijos didinimui bei prekybai socialiniuose tinkluose, suteikė puikių galimybių plėtoti ir stiprinti tiek asmenines, tiek profesines kompetencijas.

Dešimties dienų teminėse stovyklose buvo suteikta įvairių mokymosi ir pažinimo galimybių. Pirmosios stovyklos „Galimybė pažinti save“ metu buvo orientuojamasi į lytiškumo ir santykių temą, vyko mokymai apie sveiką mitybą ir miego sutrikimus. Antroji stovykla – „Verslumo ugdymo galimybės“, jos metu jaunuoliai susipažino su sėkmingo verslo pavyzdžiais, finansiniu raštingumu bei verslo etika, buvo skatinamas jaunuolių savarankiškumas, idėjų realizavimas, planavimo įgūdžių plėtra ir kūrybiškas problemų sprendimas.

Projekto metu buvo suorganizuoti 2 patirties perėjimo vizitai. Lazdijų jaunimo darbuotojų komanda aplankė Jonavos rajono viešosios bibliotekos atvirąjį jaunimo centrą ir Alytaus VšĮ Atvirą jaunimo centrą „Be rėmų“. Neformalioje aplinkoje buvo pasidalinta gerąja patirtimi, analizuojamos įvairios situacijos, gilinamasi į komandinio darbo bei atviro darbo su jaunimu specifiką.

Jaunuoliai buvo skatinami konstruktyviai kurti ateitį, ugdyti sveiką gyvenseną, įgyti įvairių profesinių kompetencijų, stiprinti bendravimo bei bendradarbiavimo įgūdžius, ieškoti atsakymų į jiems nepatogius klausimus.

Projekto „Lazdijų JC – erdvė galimybėms“ veiklos buvo nukreiptos ne tik į jaunimą, bet taip pat į darbuotojus ir organizacijas, kurios dirba su jaunimu. Per įvairius mokymus siekta plėtoti alternatyvias darbo formas, įrankius ir metodus, skirtus efektyviam bendravimui su jaunimu. Ši iniciatyva buvo skirta ne tik jaunimo įtraukimui, bet ir profesionalių gebėjimų tobulinimui darbuotojų, dirbančių su jaunimu.

Siekiant kokybės darbui su jaunimu buvo įsteigtas 0,5 socialinio darbuotojo etato. Tai suteikė jaunuoliams galimybę gauti pagalbą savo aplinkoje, taip pat užtikrinti, kad jie būtų geriau pastebėti ir atliepiami jų poreikiai. Tai leido sukurti didesnes galimybes individualiam darbui su kiekvienu jaunuoliu, atsižvelgiant į jo specifinius poreikius, situacijas, padėjo kurti palankią aplinką jaunimui.

Šis projektas padėjo būti šalia jauno žmogaus, kuriam reikia nuolatinio dėmesio, supratimo ir pasiryžimo. Kuriamas artimas santykis skatina jaunimą augti emociniu, intelektiniu ir socialiniu požiūriais, prisideda prie jų sėkmės ir gerovės ateityje. Svarbiausia yra ne tik suteikti jiems pagalbą, bet ir būti šaltiniu, iš kurio jauni žmonės gali gauti paramą ir įkvėpimo savo gyvenimo kelionei.

Lazdijų jaunimo centro informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: