Dzūkų žinios

Alytaus rajone – nauja kelių priežiūros tvarka

Dalintis:

Ūkininko Donato Klimkevičiaus diena priklauso nuo to, ar tądien iškris sniegas. Vyras sako, jog tenka keltis ir trečią valandą ryte, kad Alytaus rajono gyventojai pasiektų numatytą kelionės tikslą.

„Pradėjome nuo trečios valandos. Daugų sen. kelius baigėme valyti apie 14 valandą. Pažiūrėjus oro prognozes, gali būti, kad vėl reikės važiuoti. Dirbame, kad Alytaus rajono savivaldybės gyventojai išvažiuotų į darbą, vaikai išeitų į mokyklą, bet ne visada pavyksta tai padaryti – gamta daro savo“, – kalbėjo darbo nestokojantis Daugų seniūnijos ūkininkas D. Klimkevičius.

Anksčiau rajono kelius valė UAB „Gilmera“, kuri sunkiai tvarkėsi dėl didelio rajono ploto. Nuo šiol sniego valymas suskirstytas pagal seniūnijas: Punios ir Alovės, Daugų, Butrimonių bei Pivašiūnų, Alytaus ir Miroslavo, Simno bei Krokialaukio, Nemunaičio ir Raitininkų, tad vienu metu gali dirbti iki 27 sniego valymo transporto priemonių, o tai užtikrina efektyvesnę kelių priežiūrą. Donatas vienas iš šešių, laimėjusių Alytaus rajono savivaldybės skelbtą sniego valymo konkursą. Žiemai ūkininkas pasiruošė – galingas traktorius su grandinėmis ant ratų, priekyje sniego stūmimo peilis. Donatas Klimkevičius pagelbėja ir įklimpusiems automobilių savininkams. Būna, kad ir vietos gyventojai paskambina, prašydami pagalbos.

Rajonui priklauso 1200 km kelių, tiesa, ne už visus savivaldybė atsakinga. Keliai tarp miestų, kurie turi regioninės reikšmės statusą, prižiūrimi AB „Kelių priežiūra“. Vietinės reikšmės keliai – Alytaus rajono savivaldybės žinioje. Juos prižiūri šešios konkursą laimėjusios įmonės.

Simne nedideliu traktoriuku šaligatvius valantis darbininkas sako, kad nuolat sningant jau trečią kartą valo miesto šaligatvius. Vyras pastebi, kad dalis gyventojų norėtų, jog būtų valomi ne tik šaligatviai, bet ir įvažiavimai į privačių namų kiemus. Kalbinti Alytaus rajono gyventojai teigiamai vertina pokyčius, esą nauja tvarka efektyvesnė. Miklusėnuose gyvenantis vyras pasakojo pajutęs naujos tvarkos privalumus, esą keliai valomi geriausiai per dvidešimt metų. Kitas miklusėniškis pastebi, kad liaudyje pamėgta frazė „kelininkus žiema užklupo netikėtai“ jau gali tapti neaktuali. Daugų seniūnijoje, vienkiemyje, gyvenanti moteris pasakojo, kad dažnai atsiimti siuntą iš kurjerių tekdavo važiuoti į Daugus, o dabar autobusiukas atvežė į kiemą.

Gyventojus, pastebėjusius netinkamai valomus ar barstomus kelius, Alytaus rajono savivaldybė ragina skambinti telefono numeriais (8 315) 55993 arba (8 315) 55549.

Dalintis:

2 komentarai apie “Alytaus rajone – nauja kelių priežiūros tvarka”

  1. Tegul nejuokinga su tokia kelių priežiūra 😅 Taip norisi, kad bent vienais metais būtų tai, kas žadama!

    • Pažadėj patiešijo Netesėj negriešijo. Svarbu pinigus pasiėmė. Nuo karo maro ir tokių „valytojų” apsaugok mus ……

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: