Dzūkų žinios

Į Lazdijų hipodromą sugrįžta prasminga tradicija – ristūnų lenktynės Sausio 13-ąją

Dalintis:
Po septynerių metų pertraukos į Dzūkiją grįžta ristūnų žirgų lenktynės.

Į Lazdijus sugrįžta prasminga tradicija – svarbių mūsų tautai dienų proga Lazdijų Dzūkijos hipodrome rengti Ristūnų žirgų lenktynes. Jau ateinantį šeštadienį, po septynerių metų pertraukos, Lazdijų hipodrome vyks azartiškos žirgų varžybos.

Vieni iš šio renginio organizatorių – Respublikinė lenktyninių žirgų lyga džiaugiasi, jog prie renginio organizavimo aktyviai prisideda Lazdijų žirgininkų klubas.

Respublikinės lenktyninių žirgų lygos prezidentė Joana Kėrytė pasakojo, jog šios varžybos vyksta pagal lygos sudarytą lenktynių grafiką. Prasidėjo žiemos sezonas, varžybos numatytos sausio 13 dieną, jos šiemet rengiamos Lazdijuose.

„Smagu, jog Lazdijų žirgininkų klubas nusprendė, kad galima lieti taką Lazdijų hipodrome ir ten rengti varžybas. Lazdijuose tai vienintelė galimybė rengti varžybas, kai ten išlietas ledo takas. Todėl, esant tinkamoms oro sąlygoms, nusprendėme išnaudoti tas galimybes. Pernai kalbėjome apie tokias varžybas Lazdijuose per Užgavėnes, bet žiema buvo šilta, tai negalėjome jų surengti“, – sakė J. Kėrytė.

Lietuvos ristūnų žirgų lygos vadovė Joana Kėrytė. (Asmeninio archyvo nuotr.)

Numatyta, kad varžybose dalyvaus per dvi dešimtis žirgų, bus penki važiavimai ir vienas kvalifikacinis.

Lygos prezidentė sakė, kad varžybose dalyvaus tik Lietuvos sportininkai, užsieniečiai neatvyks, nes buvo per trumpas laikas juos informuoti apie varžybas.

„Užsienio sportininkai viską planuoja iš anksto, o sprendimai dėl varžybų Lazdijuose įvyko prieš savaitę, todėl neturėjome galimybių į jas pakviesti užsieniečių“, – sakė lygos prezidentė.

Ji teigė, jog būtina išnaudoti žiemą, nes šiltuoju sezonu ristūnų varžyboms Lazdijų hipodromo takas yra netinkamas, tik užliejus ledą, ten galima lenktyniauti.

Pasidomėjus, kaip žiemos varžyboms yra paruošiami žirgai, J. Kėrytė sakė, jog žirgas žiemos varžyboms turi būti kaustytas taip vadinamais „grypukais“, kad jis jaustųsi stabiliai, jie turi 10–12 milimetrų ilgio.

„Pagaliau šventė ateina į Lazdijus. Dzūkijai yra išskirtinis kraštas Lietuvoje, kur yra labai daug žirgininkų. Lazdijai yra unikalūs tuo, jog čia veikia Lazdijų žirgininkų klubas, yra kinkinių, ristūnų, konkūro sporto entuziastų, todėl infrastruktūra jiems turėtų būti dėkingesnė“, – sakė Respublikinės lenktyninių žirgų lygos prezidentė.

Varžybos Lazdijų hipodrome prasidės šeštadienį, sausio 13 d., nuo 12 val.

Dalintis:

1 komentaras apie “Į Lazdijų hipodromą sugrįžta prasminga tradicija – ristūnų lenktynės Sausio 13-ąją”

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: