Dzūkų žinios

Retas atvejis: Lazdijų jaunimo centro renginys privilioja ir jaunimą, ir senolius

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Jau ketvirtą kartą iš eilės organizuotas didelio pasisekimo sulaukiantis renginys – praeitų metų pabaigoje vykęs „Žvilgsnis į 2023 Lazdijų JC“. Šios iniciatyvos autorė Lazdijų jaunimo centro vyresn. bibliotekininkė atviram darbui su jaunimu Alma Stučkienė.

Sumanytoja džiaugiasi, jog renginys tobulėja

Šiandien Alma mintimis sugrįžta į praeitį. Sako, kad tuomet, kai pirmą kartą organizavo šį renginį, net nominacijos buvo juokingos, tačiau kasmet vis įgyjant daugiau patirties, tobulėjo ir jie, rengėjai, ir pats renginys. „Jei galima taip sakyti, pasakysiu, kad kasmet vis rimtėjo darbas su jaunimu: darėsi vis kokybiškesnis“, – patikina A. Stučkienė.

Šiandien kalbėdama apie šį renginį jo sumanytoja prisipažįsta, jog tai smagus renginys ir rajono jaunimui, ir pačioms darbuotojoms bei jaunuolių tėvams ir net seneliams. „Šiemet renginyje dalyvavo apie 70 žmonių. Jaunuoliai pasikvietė savo tėvus ir net senelius“, – pasidžiaugia vyresn. bibliotekininkė mobiliam ir atviram darbui su jaunimu Renata Kundrotaitė. Į šį renginį atvyksta ir anksčiau Lazdijų jaunimo centre patys laiką leidę, dabar jau studentai, studijuojantys didmiesčiuose, jaunuoliai, tačiau vis tik ir juos traukia Jaunimo centras, tad kraštiečiai stengiasi apsilankyti, nepraleidžia šio išskirtinio renginio: jų nemažas būrelis dalyvavo ir praeitų metų renginyje. Tai labai pradžiugina ne tik jų draugus, bet ir darbuotojas, kurioms visad smagu susitikti, pabendrauti tiesiog sužinoti, kaip jiems sekasi. O ir pačios Lazdijų jaunimo centro darbuotojos prisipažįsta, jog toks renginys – puiki proga ir joms susėsti, pasikalbėti apie praėjusius metus, įvertinti savo darbus, pasidžiaugti pavykusiais projektais, nudirbtais darbais, gerais rezultatais, tai puikus metas ir pasidalinti praėjusių metų įspūdžiais bei patirtimis. „Šiaip net neapsidairytume, eitų praeitų metai, o dabar stabtelime ir labai rimtai apsvarstome praėjusius metus būtent ruošdamiesi šitam renginiui“, – tvirtina Renata Kundrotaitė, jai pritaria kolegės Alma Stučkienė bei Rita Danilevičienė. Tiesa, vienais metais šio renginio nebuvo, tuomet užklupo pandemija, buvo paskelbtas karantinas, bet buvo sukurtas filmukas ir taip paminėti geriausieji.

Kitais metais bus jubiliejinis renginys. Jį nori pažymėti kažkaip ypatingai, tačiau neslepia, kad prieš akis dar visi metai: laukia daug sumanytų darbų, projektų. „Ir viską taip norisi įgyvendinti“, – viliasi Lazdijų jaunimo centro darbuotojos: vyresn. bibliotekininkė atviram darbui su jaunimu Alma Stučkienė, vyresn. bibliotekininkė mobiliam ir atviram darbui su jaunimu Renata Kundrotaitė bei vyresn. bibliotekininkė mobiliam darbui su jaunimu Rita Danilevičienė. Mat darbuotojos lyg tie „barometrai“, gerąja prasme, įsiklauso į nūdienos jaunimo norus ir visi kartu daro tai, kas įdomu šiuolaikiniam jaunam žmogui. „Būna, kad dirbame iki antros valandos nakties, būna, kad ir pernakt. Tokių susitikimų, renginių tikrai yra, kaip mes sakome, tai dienos, pavakarojimai, panaktinėjimai „su turiniu“: būtinai vyksta kažkas įdomaus, aktualaus. Pernai metais pas mus Jaunimo centre buvo gausu įvairiausių renginių: pižamų vakarėlis, gaminome karštus sumuštinius, kepėme vaflius, čirvinius blynus, vyko ir rimti pokalbiai apie sveiką mitybą, organizavome orientacinius žygius, buvo organizuotos trys stovyklos, įvykdyti keturi projektai“, – vardija darbuotojos.

Tarp nominuotųjų ir vaikinukas iš karo niokojamos Ukrainos

Metų pabaigos renginyje „Žvilgsnis į 2023 Lazdijų JC“ nominuoti patys pačiausi jaunuoliai:

„Metų drąsa“ – Martynas Čepulis. „Ši nominacija už tai, kad jaunas žmogus išdrįsta kažką padaryti, nuveikti pirmą kartą savo gyvenime. Martynas pirmą kartą bėgo maratoną Vilniuje, išdrįso ir sau įrodė, jog gali“, – pastebi A. Stučkienė.

„Metų unikalumas“ – Gustė Piličiauskaitė. Mergaitė gabi menui ir sportui: dainavimui, aerobikai, dargi ji – labai visuomeniška. „Gustė – išskirtinė asmenybė, turinti išskirtinių gabumų, charakterio savybių, tai labai šiltas, nuoširdus jaunas žmogus“, – tvirtina Jaunimo centro darbuotojos.

„Metų nematoma pagalba“ – Luknė Juodzevičiūtė. „Labai paslaugi mergaitė: niekad neatsisako pagelbėti, dargi pati pasiūlo pagalbą, suburia jaunimą Šventežeryje“, – negaili pagyrų Luknei vyresn. bibliotekininkė mobiliam darbui su jaunimu Rita Danilevičienė, kuri daugiausiai bendrauja su Lukne.

„Metų draugystė“ – Lina Živatkauskaitė-Žaliauskienė, Morta Žaliauskaitė, Elvinas Černiauskas. „Praeiti metai buvo paskelbti Dzūkų metais. Lina Žaliauskienė labai pagelbėjo mums ir idėjomis, ir patarimais, ir darbais. Ne viena jos idėja puikiai įgyvendinta. Džiaugiamės ir jaunuoliais Morta ir Elvinu, kurie surišo šiaudinį sodą, dar po savo tam tikrus elementus pridėjo mūsų svečiai iš Lenkijos, kurie pas mus stovyklavo, ir tas sodas buvo jiems padovanotas. Tokį sodą nuvežiau ir ispanams, kai buvau darbo komandiruotėje. Maniau, gal angelą jiems padovanoti, bet Lina patarė sodą. Tad į saulėtą Ispaniją skraidinau dzūkišką sodą. Lina mums daug padėjo. Ji nepaprastai gerai išmano etnokultūrą“, – pasakoja Alma Stučkienė apie nuostabius draugus, tikrai vertus „Metų draugystės“ nominacijos.

„Metų herojus“ – Maksim Aniščenko. Vaikinukas, atvykęs iš karo niokojamos Ukrainos. Jaunimo centro darbuotojos negaili Maksimui gerų žodžių. Sako, kad jis pats pasisiūlo padėti, nelaukia, kol jo kas paprašys, be to, jau visai neblogai pramoko lietuviškai: supranta praktiškai viską, o kalbėti mokosi kasdien bendraudamas. „Labai geras vaikinukas: neši sunkų daiktą, jis tuoj prišoks, paklaus, gal reikia padėti, ims, paneš“, – giria jį Renata, jai pritaria ir kolegės.

„Metų savanoris“ – Eglė Malinauskaitė, Jokūbas Čepulis. Eglę Malinauskaitę pasiūlė apdovanoti šia nominacija Lazdijų policijos bendruomenės pareigūnės. O Jokūbas daug kur savanoriauja, jo visur pilna ir jam tai patinka.

Renginį puikiai vedė jaunimo savanoriškos tarnybos savanorės (JST), kurios ir padėjo jį organizuoti, Kamilė Kazlauskaitė ir Gabija Sujetaitė.

Bendradarbiavimas duoda puikių rezultatų

„Nuoširdžiai dėkojame visiems, buvusiems kartu visus metus, dalyvavusiems renginyje, padėjusiems atlikti organizacinius darbus bei dovanojusiems muziką. Ačiū Lazdijų rajono savivaldybei, Lazdijų policijos bendruomenės pareigūnėms, „Mobilios pramogos – 003“ savininkui Šarūnui Radzevičiui, Jaunimo savanoriškai tarnybai, Jaunimo reikalų agentūrai, Šventežerio mokyklai, Lazdijų rajono savivaldybės viešajai bibliotekai“, – nuoširdžiai dėkoja už bendrystę Lazdijų jaunimo centras. Darbuotojos pasidžiaugia bendryste, kuri duoda apčiuopiamų rezultatų. „Jau ne vienerius metus bendradarbiaujame su „Mobilios pramogos – 003“ savininku Šarūnu Radzevičiumi, kuris itin palaiko Lazdijų krašto jaunimą“, – prasitaria vyresn. bibliotekininkė atviram darbui su jaunimu A. Stučkienė. Šarūnas niekad nepasakė „ne“. „Renginyje koncertavusiai grupei, į kurią susibūrė jauni muzikantai, mylintys muziką, Šarūnas įteikė dovaną – motyvaciją nesustoti, eiti pirmyn, tobulėti. Jis padovanojo pramogą: muzikantai plauks baidarėmis“, – pasidžiaugia A. Stučkienė. O R. Kundrotaitė neslepia, kad tai puiki pramoga dar labiau „susicementuoti“ šiai jaunai muzikantų grupei.

Gražus renginys jau tapo tradicinis, bėgant metams, tampa vis prasmingesnis. „Visus metus dirbame, stebime, kaip atsiskleidžia jauni žmonės. Norisi jiems padėkoti. Jaunam žmogui svarbu būti pastebėtam, įvertintam“, – įsitikinusi vyresn. bibliotekininkė atviram darbui su jaunimu Alma Stučkienė. Be to, tai itin retas atvejis, kad jaunimui skirtas renginys sudomintų trijų kartų atstovus: jaunimą, jų tėvus ir net senelius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: