Dzūkų žinios

Įvyko „Sartai 2024“, didysis žiemos ristūnų žirgų lenktynių prizas iškeliauja į Anykščių rajoną (nuotraukos)

Dalintis:

Po penkerių metų pertraukos vykusiose Sartų lenktynėse Dusetų hipodromo ledo take varžėsi 35 ristūnai žirgai. Dėl oro sąlygų pakeistus važiavimų seką ir neatvykus 3 žirgams iš Estijos, surengti 6 važiavimai, didysis žiemos prizas keliauja į Anykščių rajoną. Pirmuosiuose Respublikinės lenktyninių žirgų lygos metų apdovanojimuose pristatytas „Lietuvos rekordas“, „Metų treneris“ ir „Metų vadeliotojas“.

Respublikinės lenktyninių žirgų lygos direktorė Joana Kėrytė: „Įsteigėme metų nominacijas už nuopelnus ir pasiekimus Lietuvos ristūnų žirgų sporte praėjusiais metais. Esame vienintelė organizacija Lietuvoje, kuri rūpinasi ristūnų žirgų veisimu bei profesionaliu ir mėgėjišku ristūnų sportu. Norime su Lietuvos žmonėmis pasidalinti ristūnų, augintojų, savininkų, trenerių bei vadeliotojų pergalėmis“.

Nominaciją „Lietuvos rekordas“ ir RLŽL taurę už naują Lietuvos greičio rekordą ristūnų žirgų sporte pelnė Ernestas Juškauskas, kuris duete su ristūnu Panther Face Utenos hipodrome pasiekė 1 min. 14,33 sek. greitį. Nominacija „Metų treneris“ ir Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos „Nemunas“ taurė teko Žydrūnui Vasilionkai, kurio treniruojamas žirgo Idealas Cass praėjusiais metais pelnytas apdovanojimas tapo trečiu iš eilės šio ristūno laimėtu aukščiausiu apdovanojimu. Pirmų vietų lyderiu pripažintas Stasys Kėrys. Jam suteiktas „Metų vadeliotojo“ vardas ir LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijos taurė. Visų nominacijų piniginius apdovanojimus įsteigė RLŽL.

Važiavime dėl didžiojo žiemos prizo, kurį įsteigė LR žemės ūkio ministerija, pagrindinio prizo varžėsi 5 suaugusių žirgų A reitingo ristūnai žirgai. Prizą pelnė Idealas Cass (savininkas Arūnas Cicėnas) ir vadeliotojo Alvydo Banėno duetas iš Anykščių rajono. Duetas išvystė greitį iki 1 min. 16,59 sek. ir 1609 m distanciją įveikė per 2 min. 03,232 sek. Antrą ir trečią vietas šiame važiavime užėmė Panther Face, vadeliojamas Ernesto Juškausko (2 min. 3,420 sek.) ir Brave Sensation, vadeliojamas Egidijaus Gudonio (2 min., 3,663 sek.).

Dar vieną pirmą vietą į savo istoriją įsirašys keturmečio Perlo ir vadeliotojo Stasio Kėrio duetas (2 min., 03,328 sek.). Keturmečių žirgų važiavime antrą vietą pelnė Misteris, vadeliojamas Ryčio Lepeškos (2 min. 04,058 sek.), trečią – Krystal Cass, vadeliojamas Alvydo Banėno (2 min. 09,274 sek.).

Suaugusių žirgų B reitingo važiavime išsiskyrė ir pirmąją vietą pelnė ristūnas Eck Bow, vadeliojamas Egidijaus Gudonio (2 min. 04,971 sek.). Antras finišo liniją kirto Magis, vadeliojamas Sauliaus Matulevičiaus (2 min. 05,433 sek.), trečias – Uranas, vadeliojamas Stasio Kėrio (2 min. 05,501 sek.).

Suaugusių žirgų C reitingo važiavime prizines vietas iškovojo šie duetai: pirma vieta – Hypnotist ir Ernestas Juškauskas (2 min 05,971 sek.), Čiangas ir Stasys Kėrys (2 min. 06,257 sek.), Čirvas ir Gedvilė Vinslauskaitė (2 min. 13,391 sek.). Suaugusių žirgų D reitingo važiavime laimėtojai pasiskirstė taip: pirmi – Favoritas ir Ernestas Juškauskas (2 min. 09,079 sek.), antri – Lyras ir Renata Pažusienė (2 min. 09,307 sek.) ir treti – Bagis ir Antanas Juškėnas.

Daugiau informacijos apie apdovanojimus.

Respublikinė lenktyninių žirgų lyga įkurta 1999 m. ir yra vienintelė organizacija Lietuvoje, kuri rūpinasi ristūnų žirgų veisimu (vykdo Lenktyninių ristūnų veislės žirgų veisimo programą) ir organizuoja šios žirgų veislės lenktynes. Lygos tikslas – populiarinti profesionalų ir mėgėjų ristūnų žirgų sportą, atstovauti ristūnų žirgų savininkams, treneriams ir vadeliotojams.

Nuotraukų autorystė – Kęstutis Vanagas ir Liusjenas Kulbis / RLŽL.

RLŽL informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: