Dzūkų žinios

Merė ūkininkams dėstė savo versiją dėl Žemės mokesčio ir siūlė naikinti lengvatas nukentėjusiesiems nuo sovietų okupacijos

Dalintis:
Skandalingiausia susitikimo dalimi tarybos narė Vilma Danauskienė įvardijo merės siūlymą panaikinti Žemės mokesčio lengvatą nuo sovietų okupacinio režimo nukentėjusiems asmenims, daugiavaikėms šeimoms, pensininkams ir bedarbiams.

Nerimstant aistroms dėl Žemės mokesčio sumažinimo, kurį inicijuoja Tarybos opozicija, merė bando įrodyti, jog mokesčio neverta mažinti. Ausma Miškinienė teigė, jog šį klausimą į Tarybos darbotvarkę bus galima įtraukti tik tada, kai apie tai ji pasitars su rajono ūkininkais ir žemės savininkais. „Pasitarė“. Ir buvo priversta įtraukti šį klausimą į šiandien vykstantį Tarybos posėdį, kurio baigtis bus žinoma po pietų.

O pirmadienį į Viešosios bibliotekos salę susirinko apie penkios dešimtys rajono ūkininkų, žemės savininkų, kuriems merė iš savo pozicijų bandė papasakoti apie Žemės mokesčio esmę.

Kaip pasakojo Žemės mokesčio sumažinimo projektą Lazdijų rajono ūkininkams parengusi Tarybos narė Vilma Danauskienė, į susitikimą su mere atvyko daugiausia merės politinei partijai priklausantys ūkininkai.

Liūdniausia tai, jog beveik visi susirinkime dalyvavusieji ūkininkai ir žemės savininkai net nežinojo apie tai, kad Tarybos opozicija inicijuoja Žemės mokesčių mažinimo klausimo svarstymą Taryboje. Tuo, anot V. Danauskienės, pasinaudojo merė ir savaip bandė interpretuoti Tarybos narės V. Danauskienės parengtą sprendimo projektą.

„Merė bandė interpretuoti mano pasiūlymą dėl Žemės mokesčio sumažinimo, neva aš siūlau tokią lengvatą, kuria galės pasinaudoti vos 42 žemės savininkai. Visiškas absurdas. Tada susirinkusiesiems pristačiau savo sprendimo projektą, mano siūloma nuolaida paliestų didžiąją dalį ūkininkų ir žemės savininkų, tačiau šis siūlymas nepaliestų tų žemės savininkų, kurie turi saulės elektrines ir vėjo jėgaines, juos akivaizdžiai globoja merė“, – sakė V. Danauskienė.

Tačiau skandalingiausia susitikimo dalimi Tarybos narė įvardijo merės siūlymą panaikinti Žemės mokesčio lengvatą nuo sovietų okupacinio režimo nukentėjusiems asmenims, daugiavaikėms šeimoms, pensininkams ir bedarbiams. Šias lengvatas prieš kelerius metus patvirtino Artūro Margelio vadovaujama Taryba.

„Tai skandalinga ir nežmoniška, kai norima skriausti tremtinius ir politinius kalinius bei labiausiai pažeidžiamus visuomenės narius. Kai į Lazdijus atvažiuos S. Skvernelis, kaip jis galės žiūrėti tiems žmonėms į akis, jei merė imsis tokios nežmoniškos iniciatyvos“, – teigė V. Danauskienė.

Nors merė ir labai ilgai vengė įtraukti Žemės mokesčių lengvatų projektą į Tarybos darbotvarkę, tačiau, pagal galiojančią tvarką, ji privalėjo šį klausimą įrašyti į šiandien vyksiančio Tarybos posėdžio darbotvarkę, antraip tektų aiškintis Vyriausybės atstovui.

„Jei valdantieji balsuos prieš šį sprendimo projektą, nuskriausime savo krašto ūkininkus, turėsime negrįžtamų pasekmių“, – sakė V. Danauskienė.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: