Dzūkų žinios

Punskietis apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi

Dalintis:
Tarp apdovanotų buvo ir punskietis, filosofijos mokslų daktaras Jonas Malinauskas.

2024 m. vasario 16 d. Valstybės atkūrimo dienos proga Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda už nuopelnus Lietuvai, už jos vardo garsinimą pasaulyje, už atsidavimą jai kasdieniu prasmingu darbu įteikė valstybinius apdovanojimus žmonėms, vertiems didžiausio pagerbimo.

Tarp apdovanotų buvo ir punskietis, Vatikano radijo lietuviškų laidų skyriaus vedėjas, filosofijos mokslų daktaras Jonas Malinauskas. Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius jam buvo įteiktas kaip „žurnalistui, vertėjui už kūrybingą tradicinių ir naujų žiniasklaidos formų sintezės puoselėjimą, už aktyvią politikos, istorijos ir religijos žinių sklaidą“.

Jonas Malinauskas yra Punsko lietuvių licėjaus absolventas. Vatikano radijuje dirba nuo 1988 m. 2003 metais Popiežiškojoje Šv. Tomo Akviniečio akademijoje apgynė disertaciją.

Nuoširdžiai sveikiname!

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, įteikdamas apdovanojimus, kalbėjo:

„Taip jau buvo nulemta mūsų valstybingumo kūrėjų, kad kiekvienais metais vasario viduryje mes visi, kam brangūs Lietuvos interesai, turime progą vėl ir vėl patirti tvirtą vienybę.

Šiandien mes tarsi naujai atrandame valstybės atkūrimo jaudulį. Visi kartu ne tik žodžiais, bet ir veiksmais išreiškiame tikėjimą, kad nuoširdus bendrystės jausmas visada pranoks mūsų skirtumus ir padės mums siekti bendrų tikslų. Taip, kaip tikėjo Petras Klimas, asmeniškai daug prisidėjęs, kad 1918 metų pradžioje būtų pasiektas kritiškai svarbus Lietuvos Tarybos narių sutarimas.

Lietuvos valstybės atkūrimo diena parodo, koks svarbus mūsų bendras pasirengimas dirbti Lietuvai, ją stiprinti ir garsinti jos vardą visame pasaulyje.

Kiekvienais metais taip pat turime progą įsitikinti, kad šiame pasaulyje nesame vieniši – turime daugybę partnerių, sąjungininkų ir draugų. Jais galime pasikliauti ir dabar, ir ateityje. Iš jų ne tik patys imame, bet ir stengiamės kiek galėdami daugiau duoti. Taip, kaip pastaraisiais metais padedame Ukrainos tautai, kuri savo ruožtu mus įkvepia didvyriškai kovodama už laisvę.

Neatsitiktinai būtent Vasario 16-ąją tradiciškai įteikiami valstybės apdovanojimai tiems Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams, kurie savo darbais prisideda prie mūsų šalies augimo, klestėjimo ir jos žmonių gerovės, taip pat taikių ir produktyvių tarptautinių ryšių plėtros.

Ši ceremonija – tarsi valstybingumo derliaus šventė, kurios metu galime pasigrožėti ir įvertinti, kas gražaus buvo nuveikta Lietuvos naudai, o taip pat padėkoti ryškioms asmenybėms, kurios savo talentu, darbštumu ir idėjomis nušviečia mūsų kasdienybę.

Netrukus visi turėsime galimybę išgirsti apie kiekvieno iš Jūsų nuopelnus. Pasinaudodamas proga, noriu ištarti nuoširdų ačiū visiems ir kiekvienam, kas rūpinatės bendrais Lietuvos reikalais ir daugelio iššūkių akivaizdoje kuriate mums taip reikalingą vienybę. Vienybę, kuri taip įspūdingai peržengia mūsų šalies ribas ir sujungia Lietuvą su bendraminčiais visame pasaulyje.

Tegul Jūsų visų darbai tampa įkvepiančiu pavyzdžiu ir visuomet liudija šviesos pergalę prieš tamsą!“

Nuotraukos: https://lrp.lt/

sb, punskas.pl

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: