Dzūkų žinios

Po metų darbo Lazdijuose gimnazijos direktorė išplaukė į platesnius karjeros vandenis

Dalintis:
Lazdijų gimnazijai vos vienerius metus vadovavusi Erika Poškevičienė laimėjo konkursą ir netrukus pradės dirbti Alytuje. (Alytaus miesto savivaldybės nuotr.)

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija jau nebeturi direktorės, tačiau ją turi Alytaus šv. Benedikto gimnazija. Lazdijų gimnazijai vos vienerius metus vadovavusi Erika Poškevičienė laimėjo konkursą ir netrukus pradės dirbti Alytuje.

Kaip skelbia Alytaus miesto savivaldybė, šį antradienį Alytaus miesto savivaldybėje vyko konkursas Šv. Benedikto gimnazijos direktoriaus pareigoms užimti. Jame dalyvavo du pretendentai. Konkursą laimėjo dabartinė Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos direktorė E. Poškevičienė.

Anksčiau naujoji Alytaus šv. Benedikto gimnazijos vadovė dirbo Šaltinių pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja eksperte, Alytaus Likiškėlių pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja, šešerius metus yra vadovavusi Alytaus lopšeliui-darželiui „Šaltinėlis“.

„Džiaugiuosi, kad galėsiu dirbti gimtajame mieste ir tuo, kad jam manęs reikia. Tikiu, kad kartu su gimnazijos bendruomene galėsime ir toliau sėkmingai eiti pasirinktu keliu bei kartu augti. Juk tik augantis žmogus gali auginti kitą“, – sugrįžimu į gimtąjį Alytų ir laimėtu gimnazijos vadovo konkursu džiaugiasi E. Poškevičienė.

Alytaus šv. Benedikto gimnazijos direktoriaus pareigas E. Poškevičienė pradės eiti, kai bus gauta informacija iš STT apie konkursą laimėjusį asmenį.

Konkursas Alytaus šv. Benedikto gimnazijos direktoriaus pareigoms buvo paskelbtas šių metų vasarį. Tuomet Alytaus švietimo bendruomenės žmonės kalbėjo, jog į šias pareigas gali pretenduoti ta pati E. Poškevičienė, kuri galimai laukė šio konkurso, dirbdama Lazdijuose.

Prieš metus, ką tik tapusi Lazdijų M. Gustaičio gimnazijos direktore, E. Poškevičienė „Dzūkų žinioms“ sakė: „Norėčiau, kad mūsų gimnazija būtų žinoma Lietuvoje, kad čia vaikai gautų tokio paties lygio išsilavinimą, kaip ir jų bendraamžiai Vilniuje ar Kaune, kad visi norėtų joje mokytis.“

Naujosios kartos nepriklausomos Lietuvos pedagogė ir vadybininkė E. Poškevičienė sakė metusi sau iššūkį ir iš Alytaus atvyko į Lazdijus tam, kad gerėtų Lazdijų gimnazijos moksleivių rezultatai, kad ji taptų nacionalinio lygio visapusiško ugdymo įstaiga.

Nežinia, ar E. Poškevičienės prieš metus pasakyti žodžiai buvo nuoširdūs. O gal Lazdijai jai buvo tik karjeros laiptelis pakeliui į Alytaus gimnazijos vadovus?

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: