Dzūkų žinios

Ar gali dantų implantavimas būti finansuojamas teritorinių ligonių kasų?

Dalintis:

Dantų implantavimas – kokybiškas, patogus ir ilgaamžis vieno, kelių ar visų dantų atkūrimo būdas. Jis padeda ne tik pilnai susigrąžinti kramtymo funkciją, bet ir vėl džiaugtis sveika ir gražia šypsena. Dantų implantavimas ypatingai aktualus senjorams, o specialistai pastebi, kad į kliniką atėję pacientai kartais vis dar nežino, jog pasinaudojus valstybės teikiama kompensacija, dantų protezavimas jiems gali būti atliekamas nemokamai, jei kompensuojamos sumos užtenka padengti paslaugoms. Kviečiame skaityti implantologijos klinikos ,,Dentaplanas’’ straipsnį ir sužinoti daugiau. 

Dantų atkūrimo finansavimas iš ligonių kasų

Ar žinojote, kad pasinaudojus valstybės kompensacija, dantų protezavimas gali būti atliktas nemokamai, jei kompensuojamos sumos užtenka padengti paslaugoms?

Teisę į dantų protezavimo kompensavimą turi šių kategorijų apdraustieji privalomuoju sveikatos draudimu:

  • Senjorai;
  • Vaikai;
  • Asmenys, kuriems buvo taikytas gydymas dėl burnos, veido ir žandikaulių onkologinės ligos; 
  • Nedarbingi arba iš dalies darbingi asmenys.

Dažniausiai, standartiškai kompensuojama suma yra 670,39 Eur ir šios lėšos skiriamos tik protezavimui. O dantų implantacijai gali būti skiriama suma iki 2062,70 Eur, nustatoma tik po konsiliumo ir galima 2 atvejais:

  • Senjorams, nedarbingiems arba iš dalies darbingiems asmenims, kurių bedantis apatinis žandikaulis 4, 5, 6 dantų srityje yra mažesnio nei 12 mm aukščio iki 2062,70 Eur. Tai yra kai žmogus visai neturi apatiniame žandikaulyje dantų, ir kaulas taip nutirpęs, kad paprastos išimamos plokštelės tiesiog nesilaiko. Tuomet kramtymo funkciją gali atstatyti tik dantų protezavimas ant implanto. Todėl į padidintą kompensavimo sumą yra įtraukti dantų implantacija ir protezavimas.

Tokiais atvejais, gavę padidintą kompensaciją pacientai dažniausiai pasirenka implantavimo metodiką, kuri vadinasi ,,Visi ant 4’’. Tuomet į bedantį žandikaulį įsriegiami 4 implantai ir ant jų fiksuojamas neišimamas dantų protezas. Jis puikiai laikosi ir žmogus vėl gali laisvai kramtyti maistą.

  • Vaikams, kuriems arti 18 metų ir jų kramtymo sistema iš esmės susiformavusi, prarasto danties atstatymas galimas ant implanto ir 2062,70 Eur sumos pakanka pilnam danties atstatymui ant implanto.

Kodėl verta rinktis implantologijos kliniką ,,Dentaplanas’’? 

  • Mūsų klinikoje dirba patyrę ir kvalifikuoti savo sričių specialistai, kurie savo žinias nuolat tobulina įvairiuose seminaruose ir mokymuose.
  • Dirbame naudodami tik naujausią bei pažangiausią gydymo įrangą bei priemones.
  • ,,Dentaplanas’’ klinikoje pacientai gali rinktis net tris nuskausminimo ir baimės įveikimo būdus. Vienas iš jų – nuskausminamasis pieštukas, yra visiškai naujas baimės įveikimo būdas Lietuvos rinkoje. Tai vietinė nejautra, kuri naudojama, prieš leidžiant vaistus, taip pat norint nujautrinti dantį. Taip pat, be naujo būdo naudojame jau pacientų pamėgtas priemones – inhaliacinę sedaciją ir sedaciją su anesteziologo priežiūra.

Atsiminkite, kad kiekvienas iš jūsų turi teisę džiaugtis ne tik savo gražia šypsena bet ir komfortišku gyvenimu bei galimybe valgyti savo mėgstamiausią maistą. Dantų implantavimas mūsų klinikoje atliekamas kokybiškai ir profesionaliai, tad pamirškite  dvejones, nieko nelaukite atvykite į mūsų kliniką. Laukiame jūsų klinikoje Vilniuje adresu: Verslo centras G12, Šeškinės Sodų g. 12. Kontaktinis telefono numeris: +370 657 58008.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: