Dzūkų žinios

Lietuva apsisprendė: antrajame prezidento rinkimų ture savo valią pareiškė 49,61 proc. rinkėjų

Dalintis:
Prezidento rinkimai 2024. (Josvydo Elinsko / ELTA nuotr.)

Sekmadienį Lietuvoje baigėsi perrinkimo siekiančio dabartinio šalies vadovo Gitano Nausėdos ir premjerės Ingridos Šimonytės dvikova dėl prezidento posto. Antrajame rinkimų ture piliečiai dalyvavo pasyviau nei prieš penkerius metus – iš viso savo rinkiminę valią pareiškė 49,61 proc. rinkėjų, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

20 valandos VRK duomenimis, sekmadienį prie balsadėžių atėjo 38,58 proc. piliečių. Dar 11,03 proc. gyventojų rinkimuose dalyvavo iš anksto.

Prieš penkerius metus per antrąjį prezidento rinkimų turą aktyvumas siekė 53,43 procento.

Aktyviausi rinkėjai – Palangos savivaldybėje

Aktyviausia sekmadienį vykusiuose rinkimuose buvo Palangos miesto savivaldybė, kurioje balsavo 67,21 proc. rinkėjų. Pasyviausia – Visagino savivaldybė. Ten savo balsą atidavė tik kiek daugiau nei ketvirtadalis – 26,75 proc. – balsavimo teisę turinčių gyventojų.

Balsavimas rinkimų apylinkėse prasidėjo 7 valandą ryto. Rinkėjai buvo laukiami iki 20 valandos vakaro.

Dėl šalies vadovo posto antrajame ture, kaip ir prieš penkerius metus, varžėsi perrinkimo siekiantis šalies vadovas Gitanas Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė Ingrida Šimonytė.

Tąkart, VRK duomenimis, suskaičiavus biuletenius iš visų rinkimų apylinkių, nugalėtoju tapo G. Nausėda, surinkęs 65,68 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje likusi I. Šimonytė sulaukė 33,04 proc. palaikymo.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: