Dzūkų žinios

Prezidento rinkimų antrajame ture lazdijiečiai savo simpatijas skyrė Gitanui Nausėdai

Dalintis:
Gitano Nausėdos štabe laukiama Prezidento rinkimų rezultatų. (Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.)

Praėjusį sekmadienį visa Lietuva ir užsienyje gyvenantys mūsų tautiečiai skubėjo prie balsadėžių ir reiškė savo nuomonę antrajame Prezidento rinkimų ture.

Į antrąjį turą pateko dabartinis Prezidentas Gitanas Nausėda ir konservatorių deleguota Premjerė Ingrida Šimonytė.

Lietuvos žmonės per antrąjį turą buvo vieningi, jie savo palaikymą skyrė G. Nausėdai (74,02 proc.), o I. Šimonytė sulaukė labai kuklaus palaikymo – 22,06 proc.

Lazdijų krašto rinkėjai antrame ture dar aiškiau išsakė savo poziciją – už dabartinį
Prezidentą balsavo net 84,92 proc. mūsų kraštiečių, o Premjerę palaikė vos 15,08 proc. Lazdijų krašto rinkėjų.

Akivaizdu, jog mūsų krašto rinkėjai yra nuoseklūs, nes pirmajame ture už G. Nausėdą balsavo net 56,07 proc. Lazdijų rajono rinkėjų. Tai buvo absoliutus rekordas tarp visų Lietuvos savivaldybių rinkėjų, palaikant dabartinį Prezidentą.

Lazdijų rinkėjų aktyvumas nebuvo pats didžiausias, antrajame ture dalyvavo 8091 rinkėjas, tai sudarė 51,30 proc. Lazdijų krašto žmonių, turinčių rinkimo teisę. Lietuvos vidurkis – 49,15 proc. Prezidento rinkimų antrajame ture Lazdijų krašte dalyvavo beveik 800 rinkėjų mažiau nei pirmajame.

Pažiūrėkime, kuriuos kandidatus labiausiai palaikė mūsų rajono gyvenviečių žmonės.

G. Nausėda didžiausio palaikymo sulaukė Kirsnoje, Stebuliuose, Būdvietyje, Seiliūnuos, kur už jį balsavo nuo 91 iki 93 proc. rinkėjų, mažiausiai G. Nausėdos simpatikų buvo Krikštonyse, čia jis sulaukė 77,02 proc. palaikymo.

Krikštonyse palyginti didelio palaikymo sulaukė I. Šimonytė, už ją čia balsavo beveik 23 proc. rinkėjų. O mažiausiai Premjerę palaikė Stebulių ir Kirsnos rinkėjai, skyrę vos 6 proc. savo balsų.

Jei vertinsime paduotus balsus konkrečiais skaičiais, tai Lazdijų rajone už G. Nausėdą balsavo 6871 rinkėjas, o I. Šimonytę palaikė 1220 mūsų krašto žmonių.

Prezidento rinkimai baigėsi, Lietuvos vadovu antrai kadencijai perrinktas G. Nausėda, kuris po inauguracijos liepą toliau penkerius metus eis šias pareigas.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: