Dzūkų žinios

Vadovų išsivaikščiojimo banga Lazdijų ugdymo įstaigose

Dalintis:

Lazdijuose pastebima nerimą kelianti tendencija – iš kitų miestų atvykę ugdymo įstaigų vadovai Lazdijuose ilgai neužsibūna, susiranda kitus darbus ir išvažiuoja. Ar jie čia nemato karjeros perspektyvų, ar susiduria su kitokiomis kliūtimis?

Kaip jau rašė „Dzūkų žinios“, po mėnesio Lazdijus palieka Motiejaus Gustaičio gimnazijos direktorė Erika Poškevičienė, kuri laimėjo vienos iš Alytaus miesto gimnazijų vadovo konkursą.

Džiaugiasi paaugusia komanda

Nuo pirmadienio iš darbo išeina beveik trejus metus Lazdijų mokyklai-darželiui „Kregždutė“ vadovavusi Laimutė Jarmalavičienė, ji irgi išvažiuoja dirbti į kitą miestą.

Šį faktą „Dzūkų žinioms“ patvirtino pati direktorė, teigdama, kad dabar eis atostogauti, o paskui ners į naują darbą.

„Gerus žodžius galiu pasakyti apie darbą „Kregždutėje“, mūsų komanda per tą laiką labai paaugo, radome bendrą sutarimą, džiaugiuosi, kad „Kregždutė“ šiek tiek pagražėjo, kai ten dirbau, kad įvykdžiau savo įsipareigojimus, kuriuos buvau davusi tėvams, vaikams ir darbuotojams. Palieku šią įstaigą ramia širdimi, nes komanda yra paaugusi“, – sakė direktorė.

Paklausta, koks svarbiausias darbas, kurį jai pavyko nuveikti, vadovaujant „Kregždutei“, L. Jarmalavičienė sakė, kad jai pavyko įvesti tam tikrus pokyčius.

„Atėjau, kad įvyktų pokyčiai, kad vyktų tarptautiniai projektai – paskutiniu metu pas mus stažavosi prancūzai, estai, jie džiaugėsi, kad mūsų darbuotojai profesionaliai veda užsiėmimus, smagu, kad žmonės patobulėjo. Inicijavau mokymus ne tik pedagogams, bet ir visiems darbuotojams. Įstaiga yra bendras organizmas, bendrai veikiantis – nuo valytojos iki direktoriaus“, – sakė direktorė.

Nuveikė nemažai darbų

Direktorė džiaugėsi, kad šalia „Kregždutės“ buvo įrengta aikštelė, rūsyje padaryta edukacinė erdvė, lauke – daug edukacinių erdvių, įsteigtas levandų ūkis. Dalyvaudama projekte, „Kregždutė“ turės modulinį namelį terapijai vaikams, tėvams, darbuotojams.

Paklausta, kodėl palieka „Kregždutę“, direktorė buvo santūri, ji tik pasakė, jog išaugino komandą ir gavo dominantį darbo pasiūlymą.

„Daugiau nekomentuosiu nieko. Čia mažas miestelis, kai kurie žmonės čia užsiima ne darbu, bet kitų stebėjimu ir aptarinėjimu. Tai vyksta visuose sluoksniuose, tai trukdo tobulėti. Turiu naujų minčių, turiu energijos, čia įgijau didžiulės patirties, šaunuolė mūsų „Kregždutės“ komanda! Visiems galiu padėkoti už suteiktas pamokas. Ta patirtis eis su manimi“, – sakė L. Jarmalavičienė.

Ieško karjeros galimybių

Nuo liepos Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnaziją paliekanti E. Poškevičienė teigė negalėjusi atsisakyti galimybės pretenduoti į prestižinės Alytaus gimnazijos vadovo postą.

„Nenorėjau vėliau gailėtis, kad neišbandžiau naujų profesijos galimybių“, – sakė E. Poškevičienė.

Ji kalbėjo, jog buvo pasirengusi dirbti Lazdijuose, tačiau, Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos direktorei palikus šį postą, ėmė rimtai galvoti apie dalyvavimą konkurse.

„Darbas Lazdijuose man patiko, tie metai čia buvo labai svarbūs mano augimo ir tobulėjimo procese. Norėjau čia ilgiau dirbti, bet gyvenimas padarė savo korekcijas, reikia eiti tobulėjimo keliu“, – sakė E. Poškevičienė.

Paklausta, kaip jai sekėsi bendradarbiauti su Lazdijų rajono valdžia, direktorė sakė, jog rimtų nesutarimų ar nuomonių išsiskyrimų nebuvę, problemos buvo sprendžiamos.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: