Dzūkų žinios

„Čekučių“ byloje – A. Miškinienei įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo. Ar Lazdijams reiks ieškoti naujo mero?

Dalintis:
Prokuratūros atlikto tyrimo metu nustatyta, kad Lazdijų rajono savivaldybės merė A. Miškinienė iš viso 253 kartus pylėsi degalų – 87 kartus atsiskaitė 49 mokėjimo kortelėmis. (ELTA / Mariaus Morkevičiaus nuotr.)

Lazdijų rajono savivaldybės auditoriams pateikus Kauno apygardos prokurorams medžiagą apie 2019–2023 metų kadencijos tarybos narių išlaidas, teisiniai procesai stumiasi pirmyn.

Liepos pradžioje prokuratūros pateiktuose teismui civiliniuose ieškiniuose prašoma iš Lazdijų ir kai kurių kitų rajonų savivaldybių tarybos narių priteisti nepagrįstai išmokėtas išmokas.

Anot prokuratūros, politikai į savivaldybių biudžetus turėtų grąžinti 31 727 eurus.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras civilinio proceso tvarka kreipėsi ieškiniu dėl nepagrįsto praturtėjimo į Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmus, prašydamas iš Lazdijų rajono savivaldybės merės Ausmos Miškinienės priteisti beveik 7 300 eurų į minėtos savivaldybės biudžetą.

Išanalizavę surinktą informaciją ir Lazdijų auditorių pateiktą ataskaitą apie A. Miškinienės pateiktus savivaldybei dokumentus dėl tarybos narės patirtų išlaidų kompensavimo, Kauno apygardos prokuratūros prokurorai nustatė, kad dauguma transporto išlaidų šiai politikei kompensuotos nepagrįstai.

Prokuratūros atlikto tyrimo metu nustatyta, kad A. Miškinienei nepagrįstai kompensuotos išlaidos trijų rūšių degalams – dyzelinui, benzinui ir dujoms. Merė iš viso 253 kartus pylėsi degalų – 87 kartus atsiskaitė 49 mokėjimo kortelėmis. Nustatyta, kad degalai buvo įsigyjami ne tik Lazdijų rajone.

A. Miškinienė per 2019–2023 metų kadenciją pateikė dokumentų kompensuoti pirktus degalus už 12 272 eurus. Nustatyta, kad merė jau grąžino 4 249 eurus į savivaldybės biudžetą, kaip nepagrįstai kompensuotas išlaidas. Pagrįstomis išlaidomis už kurą laikytinos tik 725 eurų išlaidos už 510 litrų degalų.

(Dainiaus Labučio / ELTA nuotr.)

A. Tapinas, visuomenininkas, „čekučių“ tyrimo iniciatorius:
„Atėjo metas su teisėsauga bendrauti ir Sauliaus Skvernelio partijos regionų karūnos deimantui – Lazdijų merei Ausmai Miškinienei.
Prokurorai jai pareiškė civilinį ieškinį 7300 eurų sumai dėl neteisėto praturtėjimo. Merė už kurą atsiskaitė 49 skirtingomis kortelėmis. Esu tikras, kad iš paskos atkeliaus ir ieškinys pagal Baudžiamąjį kodeksą. Gali būti, kad ir Lazdijams reikės ieškoti naujo mero.“

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: