Dzūkų žinios

Lazdijų rajono valdančiųjų demokratijos grimasos: vadovaujančiuose postuose – saviškiai

Dalintis:
Daugiau nei metus sėkmingai komitetui vadovavęs opozicijos atstovas Deivydas Palačionis buvo pakeistas valdančiųjų saviškiu – Beniumi Rūtelioniu.

Nors sakoma, jog arkliai perkėloje nekeičiami, tačiau Lazdijų rajono tarybos valdantiesiems šis posakis negalioja. Praėjusią savaitę tarybos posėdyje valdančiųjų pastangomis buvo pakeistas Kaimo reikalų ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas. Daugiau nei metus sėkmingai komitetui vadovavęs opozicijos atstovas Deivydas Palačionis buvo pakeistas valdančiųjų saviškiu – Beniumi Rūtelioniu.

Politikos užkulisiuose buvo kalbama, jog į šį svarbų postą buvo nuspręsta paskirti savą žmogų. Tiesa, buvęs pirmininkas sulaukė valdančiųjų pasiūlymų išsaugoti postą, tačiau jam būtų reikėję pereiti pas valdančiuosius. Tokia sąlyga D. Palačioniui pasirodė nekorektiška ir nepriimtina.

Apie „demokratiją“ Lazdijų rajono savivaldybės taryboje, pirmininko posto atėmimo aplinkybes „Dzūkų žinios“ kalbasi su D. Palačioniu.

Jūsų tiesioginis darbas yra glaudžiai susijęs su aplinkosauga. Ar Jums buvo įdomus darbas Kaimo reikalų ir aplinkos apsaugos komitete?

– Taip, darbas Kaimo reikalų ir aplinkosaugos komitete yra įdomus, kadangi mano tiesioginis darbas glaudžiai susijęs su aplinkosauga ir, žinoma, visi kaimo reikalai man nėra svetimi.

Kada ir iš kur sužinojote, jog ketinama Jus pakeisti komiteto pirmininko poste?

– Birželio pradžioje gavau el. laišką iš komiteto narės su prašymu, kaip galima skubiau šaukti komiteto posėdį ir svarstyti komiteto pirmininko ir pavaduotojo rinkimą, motyvuojant tuo, kad prieš tai vykusiame tarybos posėdyje pasikeitė komiteto sudėtis. Pirminėje komiteto sudėtyje buvo Ričardas Dulskas, Benius Rūtelionis ir aš, pakeitus komiteto sudėtį, atsirado dar du nariai – Česlova Šmulkštienė ir Rimas Kauzonas.

Ar Jums buvo oficialiai ir neoficialiai įvardinta, kodėl planuojamas toks pakeitimas?

– Kaip jau minėjau, gavau tik el. laišką, kad pasikeitus komiteto sudėčiai, turiu šaukti komiteto posėdį ir svarstyti minėtus du klausimus.

Redakcijos duomenimis, prieš posėdį sulaukėte tarybos narės Česlovos Šmulkštienės skambučio. Ji Jums siūlė pereiti į valdančiųjų frakciją, nes tada Jums būtų išsaugotas komiteto pirmininko postas? Patvirtinkite šį faktą.

– Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti. Tegul šį kartą istorija nutyli.

Tarybos posėdžio metu valdančiosios daugumos balsų dauguma komiteto pirmininkas buvo pakeistas. Kaip politinės etikos požiūriu vertinate šį veiksmą – pirmininko pakeitimą be konkrečios priežasties ar priekaištų dėl netinkamai vykdomos veiklos? Ar tokie dalykai gali ir toliau kartotis?

– Kaip sakoma, kas moka pinigus, tas ir muziką užsako. Taip ir čia, kieno dauguma, tie ir atitinkamus naudingus sau veiksmus daro. Tad ar ateityje tai gali kartotis – žinoma, kad taip. Šiek tiek apmaudu, kad be konkrečios priežasties buvau pakeistas, bet nenuleidžiu galvos ir kaip anksčiau, kiek leido mano jėgos, padėjau rajono gyventojams, taip ir dabar padėsiu.

Ar šis veiksmas neatims Jums entuziazmo ir motyvacijos dirbti šiame komitete eiliniu nariu?

– Tikrai ne.

Kokios išvados po tokio valdančiųjų politinio manevro?

– Čia yra politika, ir kas seka politinius įvykius, puikiai supranta, kodėl tokie manevrai įvyko. Kai esi valdančiosios daugumos auksinis balsas, gali ir muziką užsakinėti. Tik tiek galiu pasakyti.

Dalintis:

3 komentarai apie “Lazdijų rajono valdančiųjų demokratijos grimasos: vadovaujančiuose postuose – saviškiai”

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: