Dzūkų žinios

Mobilaus darbo su jaunimu projektas „Draugiškai veikim, bendraukim ir siekim“ – šiuolaikiškas atsakas jaunimo poreikiams

Dalintis:

Lazdijų rajono viešosios bibliotekos jaunimo centras tęsia svarbią misiją – užtikrinti kokybišką jaunimo užimtumą ir skatinti jų socialinę integraciją. Šių metų pradžioje startavo naujas ir itin reikšmingas projektas – „Draugiškai veikim, bendraukim ir siekim“, skirtas mobiliajam darbui su jaunimu plėtoti, kurį finansuoja Jaunimo reikalų agentūra. Šis projektas kviečia visus rajono jaunuolius aktyviai įsitraukti į veiklas, kurios ne tik praturtina jų laisvalaikį, bet ir suteikia naudingų socialinių bei asmeninių įgūdžių.

Kodėl mobilus darbas?

Mobilus darbas su jaunimu – tai paslauga, kuri suteikia galimybę pasiekti jaunuolius įvairiose Lazdijų rajono vietovėse. Mobili komanda, keliaujanti po Kučiūnų, Veisiejų, Šventežerio ir Būdviečio seniūnijas, leidžia jauniems žmonėms iš atokesnių vietovių įsitraukti į bendruomeninį gyvenimą ir gauti reikiamą paramą. Lazdijų rajonas – geografiškai didelė, tačiau mažai urbanizuota teritorija, todėl mobilus darbas yra ypatingai svarbus užtikrinant jaunimo įtrauktį ir tolygias galimybes.

„Draugiškai veikim, bendraukim ir siekim“ veiklų spektras

Projekto tikslas – skatinti jaunimo bendravimą, įgūdžių tobulinimą ir bendruomeniškumo jausmo stiprinimą per įvairias veiklas. Tai edukaciniai užsiėmimai, kūrybinės dirbtuvės, sporto ir sveikatingumo renginiai, susitikimai su įvairiais specialistais bei jaunimo saviraiškos projektai. Jaunimo centras ir jo partneriai rūpinasi, kad šios veiklos būtų įvairios, įtraukiančios ir atitiktų šiuolaikinius jaunimo interesus. Šio projekto rėmuose jaunuoliai turi galimybę dalyvauti komandinėse užduotyse, kurios lavina jų lyderystės ir bendradarbiavimo įgūdžius. Didelis dėmesys skiriamas ir psichologinei jaunimo gerovei – per įvairius mokymus ir susitikimus su specialistais kalbama apie emocinę sveikatą, santykius, motyvaciją bei streso valdymą.

Lazdijų viešosios bibliotekos jaunimo centro komanda stiprėja: jau antrus metus įsilieja naujas narys

Antrus metus iš eilės jaunimo centro kolektyvą papildantis darbuotojas Martynas yra puikus pavyzdys, kaip nuolatinė komandos kaita ir plėtra prisideda prie centro sėkmės. Nauji nariai neša ne tik naujas idėjas, bet ir asmeninį požiūrį, kuris praturtina visos komandos darbą. Lazdijų rajono viešosios bibliotekos jaunimo centro kolektyvas ir toliau stengiasi būti vieta, kurioje jaunuoliai gali jaustis svarbūs ir išgirsti.

Jaunimo centro stiprybė slypi komandos įvairiapusiškume ir nuolatiniame siekyje tobulėti. Martynas padeda kurti šiuolaikišką ir atvirą erdvę, kurioje kiekvienas jaunas žmogus gali atrasti savo vietą, ugdyti įgūdžius ir siekti savo tikslų.

Šią vasarą Lazdijų rajono viešosios bibliotekos jaunimo centras surengė įsimintiną stovyklą „Mano svajonių vasara“, kuri tapo nepamirštama patirtimi vietos jaunuoliams. Stovyklos tikslas buvo ne tik suteikti jaunimui smagų vasaros poilsį, bet ir skatinti jų asmeninį augimą, kūrybiškumą bei bendruomeniškumą. Stovykla „Mano svajonių vasara“ buvo sukurta specialiai tiems jauniems žmonėms, kurie lanko mobiliąsias jaunimo veiklas, suteikdama jiems galimybę susiburti į bendrą erdvę, dalintis patirtimi ir drauge patirti naujų nuotykių.

Nuotykių pilna savaitė

Stovykla „Mano svajonių vasara“ pritraukė įvairaus amžiaus jaunuolius iš viso Lazdijų rajono, vyko nuostabioje gamtos apsuptyje, kaimo turizmo sodyboje „Nieda“, kur jaunimas galėjo mėgautis tiek aktyviomis pramogomis, tiek ramiomis akimirkomis prie ežero. Savaitė buvo kupina įdomių užsiėmimų: nuo sporto varžybų, orientacinių žaidimų ir kūrybinių dirbtuvių iki vakaro pokalbių, kurių metu jaunuoliai dalijosi savo istorijomis, patirtimis ir svajonėmis. Kiekvienas stovyklautojas turėjo galimybę sukurti ką nors savito, atspindinčio jo asmenybę – tai sustiprino jų pasitikėjimą savimi.

Atsisveikinimas ir pažadai grįžti kitą vasarą

Stovyklos pabaigoje jaunuoliai grįžo namo ne tik susipažinę su daugybe naujų draugų, bet ir įgyta patirtimi bei prisiminimais, kurie išliks ilgam. Kiekvienas stovyklautojas gavo pažadą, kad tai ne paskutinis kartas, kai jie susitiks – visi tikisi, kad „Mano svajonių vasara“ taps kasmetine tradicija, o dalyviai sugrįš ir kitą vasarą.

Kviečiame jungtis!

Nors vasaros stovykla „Mano svajonių vasara“ baigėsi, jaunimo laukia daugybė naujų galimybių.

Lazdijų rajono jaunimas kviečiamas aktyviai dalyvauti „Draugiškai veikim, bendraukim ir siekim“ likusiose projekto veiklose. Tai puiki galimybė susipažinti su bendraminčiais, išbandyti naujas veiklas ir prisidėti prie savo bendruomenės kūrimo. Projekte numatyti užsiėmimai yra skirti jaunuoliams augti, tobulėti, stiprinti tarpusavio ryšius ir aktyviai dalyvauti savo bendruomenės gyvenime. Bus vykdomos kūrybinės dirbtuvės „Pasidaryk pats“ – tai viena iš populiariausių veiklų projekte, kuri tęsis ir šiais metais. Drabužių dekoravimo dirbtuvės yra puiki proga jaunimui ne tik įgyti naujų įgūdžių, bet ir pasinerti į kūrybinį procesą. Kiekvienas jaunuolis galės atsinešti savo senus marškinėlius, džinsus ar kitus drabužius ir juos atnaujinti pagal savo asmeninį skonį. Dirbtuvėse naudojamos įvairios technikos, kurios suteiks neribotas galimybes išreikšti save.

Informacija ir registracija

Daugiau informacijos apie projektą ir veiklų tvarkaraščius galite rasti Lazdijų rajono viešosios bibliotekos jaunimo centro interneto svetainėje arba socialiniuose tinkluose.

Bendradarbiavimas – raktas į sėkmę

Projekto sėkmė remiasi glaudžiu bendradarbiavimu su vietos bendruomenėmis, švietimo įstaigomis bei nevyriausybinėmis organizacijomis. Kiekvienoje vietovėje siekiama įtraukti vietos žmones, kad jaunuoliai jaustų paramą iš savo aplinkos, o veiklos būtų kuo artimesnės jų kasdieniams interesams ir iššūkiams.

Projekto „Draugiškai veikim, bendraukim ir siekim“ vykdytojai tiki, kad investicijos į jaunimą – tai investicijos į mūsų visų ateitį. Kiekvienas jaunas žmogus, nežiūrint gyvenamosios vietos ar socialinės padėties, nusipelno galimybių tobulėti, augti ir jaustis svarbiu savo bendruomenės nariu. Tad kviečiame visus Lazdijų rajono jaunuolius įsitraukti į šį prasmingą projektą – veikime draugiškai, bendraukime aktyviai ir kartu siekime geresnės ateities!

Mobilusis darbas su jaunimu – tai žingsnis link stiprios ir įtraukios Lazdijų rajono jaunimo bendruomenės!

Lazdijų viešosios bibliotekos atviro jaunimo centro komanda

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: