Dzūkų žinios

Kultūros ministras su komanda domėjosi Lazdijų rajono kultūros objektais ir aptarė aktualijas

Dalintis:

Praėjusį antradienį Lazdijai sulaukė svarbių svečių – čia su darbo vizitu lankėsi kultūros ministras Simonas Kairys, jo pavaduotojas, paveldo objektų kuratorius Rimantas Mikaitis ir ministro patarėjas Sigitas Šliažas.

Svečiai apžiūrėjo svarbius rajono kultūros objektus, bendravo su savivaldybės vadovais, kultūros bendruomene.

Ministro patarėjas S. Šliažas „Dzūkų žinioms“ sakė, jog periodiškai rengiami ministro vizitai į regionus, o Lazdijų kraštas per kadenciją dar buvo neaplankytas.

„Mes Lazdijuose susitikome su mere ir jos komanda. Kultūros situacija šiame rajone yra nebloga, pagyrėme rajoną, kad vykdomas Memorandumas dėl kultūros darbuotojų atlyginimų. Lazdijai laikosi pozicijos prisidėti prie kultūros darbuotojų atlyginimo didinimo, atlyginimai pakilo“, – sakė ministro patarėjas.

Ministerijos atstovai lankėsi Aštriosios Kirsnos dvare, kur domėjosi dvaro tvarkymo darbais.

„Ten šaunūs šeimininkai, didelė teritorija, reikia daug lėšų, o jų gauti sudėtinga, todėl pateikėme jiems galimybes, kokios šiuo metu yra, kur galima gauti pinigų. Netrukus paleisime Kultūros paveldo aktualizavimo programą, kur jie galės pretenduoti į tam tikras lėšas“, – pasakojo S. Šliažas.

Svečiai iš ministerijos taip pat aplankė Kalniškės mūšio vietą, domėjosi šios vietos atnaujinimo projektu, taip pat patikino, jog gegužę ši vieta bus įteisinta kaip paminklas.

Ministerijos vadovai užsuko į Laisvės kovų muziejų, kuris jiems padarė labai gerą įspūdį.

Ministerijos atstovų pokalbiuose su rajono vadovais ir kultūros bendruomene buvo apsikeista nuomonėmis dėl Pasaulinės kultūros dienos šventimo ypatumų, taip pat kalbėta apie savivaldybių kultūros mecenatų registro sukūrimą, pasirengimą Dainų šventei.

Ministras S. Kairys supažindino lazdijiečius su naujais normatyviniais dokumentais kultūros srityje.

„Vizitas Lazdijuose buvo įdomus, mums susidarė įspūdis, kad rajono vadovai skiria daug dėmesio kultūros sričiai“, – sakė S. Šliažas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: