Dzūkų žinios

A. Dulkiui – nauji įtarimai dėl dešimčių milijonų švaistymo ir pasipelnymo: socialdemokratai klausia, ar yra įsakymas net iki 2026 m. pirkti didelius kiekius vakcinų nuo COVID-19

Dalintis:
(Andriaus Ufarto / ELTA nuotr.)

Generalinei prokuratūrai vykdant ikiteisminį tyrimą, ar Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) perkant ir utilizuojant itin didelį COVID-19 vakcinų kiekį nebuvo padaryta nusikalstama veika, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Seimo frakcijos narys Gintautas Paluckas raštu kreipėsi į ministrą Arūną Dulkį.

„Iš 11 mln. vakcinų už daugiau nei 230 mln. eurų buvo sunaikinta 2,5 mln. dozių, kurių vertė – 46,5 mln. eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo ir dėl turto iššvaistymo.

Mūsų žiniomis, 2022 m. SAM vadovybė galimai vienašališkai pratęsė COVID-19 vakcinų užsakymą net iki 2026 m. Tai, be kita ko, reikštų, kad perteklinis COVID-19 vakcinų pirkimas, utilizavimo organizavimas ir su tuo susijusi politinė atsakomybė būtų permesta būsimai Vyriausybei“, – komentuoja G. Paluckas.

Kreipimesi klausiama, „kas ir kokias motyvais priėmė [įtariamą] sprendimą pratęsti vakcinų pirkimą iki 2026 m.“.

Socialdemokratai taip pat nori žinoti, ar šį įtariamą užsakymo pratęsimą A. Dulkys derino su Vyriausybės vadove Ingrida Šimonyte.

LSDP frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė kelia klausimą, kam buvo naudingas toks beprecedentis ilgalaikis užsakymas.

„Norėtume išgirsti atsakymą, ar buvo įvertinti valstybės nuostoliai dėl tokio ilgalaikio, masinio pirkimo.

Jeigu vakcinų užsakymas pratęstas net iki 2026 m., tai tikėtina, kad krūvas pinigų turėsime paleisti vėjais utilizuodami nepanaudotą vakcinų dalį. Kyla klausimas, kas buvo suinteresuoti tokiu užsakymu – ir kas gavo daugiausiai naudos“, – klausia LSDP frakcijos seniūnė R. Budbergytė.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: