Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Pirmadienį (nors Tarptautinė mokytojų diena buvo antradienį) Lazdijų mokytojai susilaukė daug dėmesio iš Lazdijų rajono valdžios. Mokytojus pirmadienį miesto aikštėje sveikino valdžios atstovai, keliavo padėkos, scenoje, dėl neaiškių priežasčių uždengtoje nameliais, koncertavo grupė „Pikaso“, kuriai teko tenkintis kukliai susirinkusių žiūrovų dėmesiu. Scenos dekoracijos šįsyk buvo itin išraiškingos, raudonas trikotažo gabalas, kuriame baltomis raidėmis užrašytas sveikinimas mokytojams „Tarptautinės mokytojų dienos“ proga. Trūko tik sovietinių laikų eilėraštuko: „Nei duonytės, nei mėsytės, tik raudonos vėliavytės“.

• Emigrantai iš Kapčiamiesčio dingo. Tik keista, bet dingo ir dalis informacijos apie šį faktą, skelbtos FB paskyroje. Buvo kažkur kažkoks ilgas pranešimas, kur papunkčiui išdėstyta, kas buvo atlikta, kas buvo nudirbta, kad emigrantai mūsų krašte būtų laimingi. Ten buvo rašoma, kad prieš pat nelegalus išvežant iš Kapčiamiesčio į Medininkus, ketveriukė migrantų – trys merginos ir vyriškis –pabėgo iš „Židinio“ patalpų. Panašu, kad pabėgėlių niekas nerado, o jų kelias vedė į Lenkijos pusę. Seniūno žiniomis, migrantai nuolat kontaktavo su savo tėvynainiais Vokietijoje, todėl galėjo gauti visą informaciją ir žemėlapius, kaip patekti į Vakarus. Tad kodėl dingo FB pranešimas? Gal kas iš Vilniaus liepė jį pašalinti?

• Iširo žinomas ponių duetas iš Užimtumo tarnybos. Dar prieš kokį mėnesį dvi damos sykiu „Gojuje“ gėrė kavą, sykiu ir perdavė linkėjimus iš restorano savo FB sekėjams. Šią savaitę damutės pasidalino žinute, kad jų keliai išsiskiria, Caffe time sykiu daugiau nebus, nes viena iš dueto narių traukiasi iš UT kolektyvo.

Lazdijų ligoninė toliau sėkmingai kaišiojasi sau pagalius į ratus. Sėkmingai atsikratyta UAB „Katarakta“ teikiamų paslaugų, nė kiek nekovojama dėl Vaikų ligų skyriaus – poskyrio išsaugojimo. Dokumentai rodo, kad ligoninės vadovą pavaduojantys asmenys rašo raštus Akreditacijos tarnybai ir patys prašo išlaisvinti juos nuo rūpesčio sergančiais Lazdijų vaikais. Na, ir savivalė pas mus įsigaliojo – medikai be Tarybos žinios sprendžia ligoninės likimą, patys ją nuvarę į dugną. Liūdna, bet ligoninės pagrindinės veiklos deficitas artėja prie vieneto su penkiais nuliais.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: