Dzūkų žinios

Politikos turistei Č. Šmulkštienei – etikos sargų kirtis

Dalintis:
Tirtos aplinkybės dėl valstybės politikės privačių interesų deklaravimo. Atlikusi deklaracijų patikrą Privačių interesų registre (PINREG), VTEK nustatė, kad Č. Šmulkštienė nedeklaravo sutuoktinio ryšio su UAB „Trakas LT”, nors tai yra privalomi deklaruoti duomenys.

Praėjusių metų pabaigoje iš Lazdijų rajono savivaldybės tarybos opozicinės „Pirmyn“ frakcijos į merės Ausmos Miškinienės politinį glėbį puolusią Česlovą Šmulkštienę pasivijo etikos sargų įtarimai. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vakar vykusiame posėdyje svarstė Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narės Č. Šmulkštienės elgesį.

Savaitraščio „Dzūkų žinios“ redakcijai iš VTEK atsiųstame dokumente teigiama:

„Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vertins Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narės Česlovos Šmulkštienės elgesį. Aiškintasi, ar valstybės politikė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus bei vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Tyrimas atliktas gauto pranešimo ir papildomai surinktos informacijos pagrindu. Esą, pernai rugsėjį Č. Šmulkštienė dalyvavo savivaldybės tarybos posėdyje svarstant su Lazdijų rajono Šventežerio mokykla susijusį klausimą. Sprendimo projekto aiškinamajame rašte buvo nurodytos aplinkybės, kad ši švietimo įstaiga yra sudariusi sutartį dėl moksleivių nemokamo maitinimo paslaugų su UAB „Trakas LT“. Pastarosios direktorius ir vienintelis akcininkas yra Č. Šmulkštienės sutuoktinis.

Taip pat tirtos aplinkybės dėl valstybės politikės privačių interesų deklaravimo. Atlikusi deklaracijų patikrą Privačių interesų registre (PINREG), VTEK nustatė, kad Č. Šmulkštienė nedeklaravo sutuoktinio ryšio su UAB „Trakas LT”, nors tai yra privalomi deklaruoti duomenys.“

VTEK susidomėjo Č. Šmulkštiene po to, kai praėjusių metų rugsėjo 10 dieną vykusiame tarybos posėdyje jos vyro Gedo Šmulkščio bendrovei „Trakas.LT“ buvo išnuomotos Šventežerio mokyklos patalpos. Maisto gamybos patalpų, kurių plotas 55 kv. m, ir dar kelių kitų patalpų nuoma Šmulkščių šeimos verslui kainuoja vos 21 eurą per mėnesį.

Už šį sprendimą balsavo 23 tarybos nariai, tarp jų ir Č. Šmulkštienė, kuri akivaizdžiai nuo balsavimo, susijusio su jos šeimos verslu, turėjo nusišalinti, bet to nepadarė.

Buvo tiriama, ar politikė deklaravo savo šeimos verslo interesus. Deklaracijoje ji galimai nenurodė ir fakto, jog yra Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narė.

Vakar vyko VTEK posėdis, kuris sprendė, ar Č .Šmulkštienė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų.

Kaip „Dzūkų žinias“ informavo VTEK atstovė komunikacijai ir tarptautiniam bendradarbiavimui Eglė Ivanauskaitė, vakar vykusiame posėdyje buvo konstatuota, kad Č. Šmulkštienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimus laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus bei vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: