Jau prasidėjo lietuviškų kopūstų sezonas: išbandykite neįprastą, bet pigų ir skanų derinį
J. Sabaitienė siūlo išbandyti netikėtą, bet ypač skanų derinį – šviežių kopūstų ir rabarbarų troškinį.
J. Sabaitienė siūlo išbandyti netikėtą, bet ypač skanų derinį – šviežių kopūstų ir rabarbarų troškinį.
Kartais verta pakeisti kiek pabodusį pusryčių meniu ir iš šaldytuve turimų produktų sukurti netikėtą derinį: švelnūs avokado ir buratos sūrio skoniai, papildyti saldžiarūgšte braškių gaiva bei pipirų aštrumu suteiks energijos puikiai dienos pradžiai.
Prekybos tinklo „Iki“ atstovė Vilma Juodkazienė dalijasi keliais praktiškais patarimais, kurie nesunkiai leis saugiai pratęsti pieno produktų galiojimą laiką.
Citrininė šio klasikinio deserto versija nėra naujiena, tačiau šiemet išgyvena tikrą renesansą – įspūdingai atrodantis desertas žaibiškai išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose „Instagram“ ir „TikTok“.
Alfas Ivanauskas kviečia šį sekmadienį tėčius palepinti neeiliniais „burgeriais“ – dalijasi net trimis receptais ir patarimais, kurie leis mėgautis restorano lygio patiekalu.
Paprastas, bet ypač gaivus receptas saulėtai dienai – rizotas su šviežiomis cukinijomis ir citrina, kuris pasotins, bet neapsunkins.
Visos skardos patiekalai savo gerbėjų ratą turi ne tik dėl paprastumo, bet ir dėl to, kad juos lengva adaptuoti pagal savo skonį, mitybos režimą ar kišenę.
Dietistė, prekybos tinklo „Maxima“ sveikos mitybos partnerė Vaida Kurpienė dalijasi patarimais, kokius pomidorus rinktis, norint gauti daugiausiai naudos, ir ką skanaus pasigaminti, užderėjus šviežiam jų derliui.
Meksikos virtuvė – skonių fiesta, kuriai itin sunku atsispirti.
Artėjančios vasaros proga „Rimi“ kulinarijos technologas Vidas Nadzeika kviečia pasigaminti mėsainį su kalakutiena ir avokadų padažu.
Gegužės 20-ąją minime Pasaulinę bičių diena, tad tai puiki proga leistis į gardžią kelionę po medaus rūšis.
Lina Barčaitė kviečia pasigaminti nebrangias ir lengvai paruošiamas prancūziškas bulvių salotas.
Geniorojus ir vėl sulaukė mielų svečių! Gian Luca Demarco prisipažino, kad tiesiog dievina Geniorojaus smidrai O ar patiko lietuviškas kaimas nuostabiajai Luca mamai? Laukite laidos anonso ir sužinosite – jau visai netrukus! Geniorojaus smidrai sako AČIŪ visai TV3 laidos LaMaistas.lt filmavimo komandai. Puikiai kartu praleistas laikas!
Kulinarijos technologai kviečia sutaupyti šaltų gėrimų pasigaminant namuose.
Kviečiame pasigaminti gardžią, nebrangiai kainuosiančią ir vos per 15 minučių keptuvėje iškepančią lazaniją.
Sekmadienį dėmesiu apdovanosime mamas, o vienas meilę ir rūpestį parodančių gestų gali būti ir šventiniai pusryčiai, nuteikiantys džiugiai dienai.
Kulinarijos technologė Lina Barčaitė dalijasi trimis nesudėtingais receptais, kuriuos greitai paruošite ir neapsunkinsite organizmo.
Žuvies paruošimo ir kepimo procesas ant grilio nėra toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti iš pradžių.
Naujų idėjų savaitgalio iškylai galima žvilgtelėti ir už Atlanto.
Smidrai labai vertingi organizmui, juos nesunku paruošti. Jie puikiai dera tiek prie mėsos, tiek žuvies ar jūros gėrybių patiekalų, be to, juos galima kepti ir ant grilio.
Salotas verta panaudoti tiek kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, tiek kaip sveikatai palankų užkandį.
Prieš kepant įvairiausios rūšies daržoves, jas galima lengvai pamarinuoti. Tai padaryti – paprasta.
Marinatą namuose galima paruošti vos iš kelių ingredientų, todėl jį pasigaminti galima paprastai ir pigiai.
Žuvį ar jūros gėrybes ant grilio paruošti – greita ir paprasta. Svarbiausia, tinkamas marinavimas ir tiksliai atitaikytas kepimo laikas, mat didžiausias iššūkis, ruošiant šios kategorijos produktus – jų neperkepti.
Viena iš naujausių velykinio stalo tendencijų – itališkas pyragas „Panettone“, kurį iki šiol pjaustydavome tik Kalėdų proga.
Tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autorė Kotryna Stankuvė šią pavasario šventę pasitinka su lengvais, gaiviais ir paprastai pagaminamais patiekalais.
Velykų pusryčiams puikiai tiksiantis užkandis yra naminis paštetas, kurį pagaminsite vos per 20 minučių.
Naminį majonezą pasigaminti labai nebrangu!
Grikinė babka yra sertifikuotas tautinio paveldo produktas.
Lazdijų bei Veisiejų trečiojo amžiaus universiteto studentams surengta popietė, kurioje buvo dalijamasi savo šeimose išsaugotomis pasninko bei Kūčių stalo patiekalų gaminimo ir pateikimo tradicijomis.