Dzūkų žinios

Tradiciniu Lazdijų renginiu susidomėjo ir šalies verslo liūtai

Dalintis:

Tiek milijonierių vienoje vietoje Lazdijai seniai nematė. Į praėjusią savaitę vykusius tradicinius geriausių 2018 metų rajono verslininkų apdovanojimusVerslo sparnai“ susirinko ne tik Lazdijų verslininkai, bet ir garsūs mūsų žemiečiai – šalyje žinomi verslininkai – Vaclovas Kontrauskas, Kęstutis Stabingis, Arūnas Valinskas ir Eimantas Skrabulis. Renginys nuo par pirmųjų metų yra pavadintas skambiu „Verslo sparnų“ vardu.

Tikslas – pastebėti iškiliausiuosius
Kaip sakė rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, pats šio renginio sumanymas buvo ne tik pagarsinti pačius geriausius, iškiliausius, sėkmingai investuojančius ir plėtojančius verslą Lazdijų rajono savivaldybės teritorijoje bei savo veikla garsinančius Lazdijų vardą verslininkus, bet ir  skatinti verslo ir savivaldybės institucijų bendradarbiavimą, skleisti informaciją apie sėkmingai verslą savivaldybėje vystančius verslininkus. 
Atrankos komisijos pirmininkas savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Stankevičius sakė, jog šiemet konkursui „Verslo sparnai 2018“ buvo pateiktos 89 paraiškos žmonių, kurie siūlė nominantus. Iš jų 39 paraiškos – nominacijai „Verslo bitė“, 11 paraiškų – nominacijai „Už naujas verslo idėjas ir Lazdijų vardo garsinimą“, 19 paraiškų – nominacijai „Versli šeima“, 8 paraiškos – nominacijai „Tvirtas žingsnis į verslo plėtrą“ bei 12 paraiškų – nominacijai „Jaunas ir verslus“.

Pasakojo savo istorijas
Tačiau iki tol, kol susirinkusieji sužinojo, kam šiemet atiteks geriausiųjų vardai ir ypatingos liaudies meistro Juozo Varnelio sukurtos „Verslo sparnų“ statulėlės, buvo daug kitų ypatingų, intriguojančių ir netikėtų susitikimų. Pranešimą apie verslo pradžią šiame krašte, jo situaciją Lazdijuose prieš 100 metų skaitė Lazdijų krašto muziejaus direktorė Daina Pledienė.
Gausybės susirinkusiųjų aplodismentų sulaukė mūsų krašte gimę verslininkai – V. Kontrauskas, K. Stabingis, A. Valinskas ir E. Skrabulis, kurie, renginio organizatorių įkalbėti, sutiko atvykti ir pasidalinti prisiminimais apie savo svajones tuomet, kai dar buvo vaikai, augo Lazdijuose sovietmečiu ir nė neįtarė, kad kada nors teks vaikščioti sudėtingais verslo takais, savo sumanumu, geromis idėjomis ir darbštumu uždirbti pirmąjį, antrąjį, o po to dar daug milijonų…
Įteikė apdovanojimus
Po įspūdingo dialogo su garsiais verslininkais buvo atskleistos nugalėtojų pavardės, meras A. Margelis įteikė apdovanojimus.
„Verslo bitės“ nominacijoje nugalėtoja buvo paskelbta Alma Vekterienė, kuri vadovauja jau daugiau kaip 15 metų veikiančiai įmonei, teikiančiai paslaugas viešojo maitinimo srityje.
Nominacijos „Už naujas verslo idėjas ir Lazdijų vardo garsinimą“ nugalėtoja – uždaroji akcinė bendrovė „Sprendimai verslo plėtrai“, padedanti tiek fiziniams, tiek ir juridiniams asmenims rengti verslo planus, paraiškas siekiant vykdyti ir įgyvendinti projektus pasinaudojus Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama, atstovaujanti kliento interesams bankuose ir kitose finansinėse institucijose sprendžiant naujo ir/ar esamo verslo finansavimo klausimus.
Nominacijoje „Versli šeima“ nugalėjo Dainora ir Ričardas Nevuliai. Šeima valdo vieną didžiausių rajono įmonių. Jų prekybos tinkle dirba per 80 darbuotojų, verslininkai yra nuolatiniai įvairių renginių ir akcijų mecenatai.
Nominacija „Tvirtas žingsnis į verslo plėtrą“ – Giedriui Magilevičiui, UAB „Transportas ir kasyba“ vadovui. Tai ambicinga, besiplečianti įmonė. Įmonė, gyvavimo pradžioje teikusi vos keletą paslaugų, savo veiklą išplėtė iki plataus paslaugų spektro. Pagrindinė veikla yra kasyba ir inžineriniai tinklai, pakrančių, tvenkinių valymas bei gilinimas, žemės kasimo bei stumdymo darbai, vandentiekio sistemų įrengimas bei panašaus profilio darbai.
Nominacijos ,,Jaunas ir verslus“ apdovanojimą gavo Justinas Žukauskas. Jaunuolis, kuris nugalėjo šioje nominacijoje, 2016 metais, pasinaudojęs tuometinės Darbo biržos teikiama parama jaunam verslui, įsteigė autotransporto priemonių remonto šaltkalvio darbo vietą. Šis iniciatyvus ir drąsus verslininkas, įsikūręs Straigių kaime, verslą vysto kaimiškojoje vietovėje, jį ne tik išlaikė, bet dar plečia.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: