Dzūkų žinios

Koronavirusas įsiveržė į Lazdijų ligoninę

Dalintis:

Per pirmąją ir antrąją COVID-19 bangą virusui neįveikiama tvirtove buvusi Lazdijų ligoninė nebeišlaikė – šią savaitę Palaikomojo gydymo ir paliatyvios pagalbos skyriuje buvo nustatytas 21 koronaviruso atvejis. Virusu užsikrėtė skyriaus ligoniai, taip pat keletas skyriaus personalo žmonių.
Ligoninės vadovas Valdas Vabuolas teigė, jog dabar, kai ligoninėje tokia situacija, teks COVID-19 pacientus gydyti vietoje, steigiant COVID-19 skyrių, kuris bus Palaikomojo gydymo ir paliatyvios pagalbos skyriaus ribose, griežtai saugant kitų skyrių ligonius nuo galimo užsikrėtimo.
V. Vabuolas teigė, jog sergančiųjų būklė nėra sunki, todėl juos galima gydyti vietoje, nevežant į regioninius COVID-19 skyrius Alytuje ar Vilniuje.
Pasidomėjus, kaip buvo išsiaiškinta, jog šiame skyriuje galimai yra koronaviruso užkratas, V. Vabuolas teigė, jog buvo pastebėta, kad keletas šio skyriaus ligonių karščiuoja. Tada skubiai buvo atlikti testai visiems skyriaus ligoniams ir aptarnaujančiam personalui ir paaiškėjo, jog 21 testas yra teigiamas.
Paklaustas, kaip galėjo ligoninėje atsirasti virusas, V. Vabuolas teigė, jog jį iš namų galėjo pernešti į Palaikomojo gydymo ir paliatyvios pagalbos skyrių paguldyti žmonės.
Nors visiems į ligoninę guldomiems pacientams atliekami COVID-19 testai, tačiau tyrimo metu testai gali būti neigiami, o liga pasirodo vėliau.
V. Vabuolas teigė, jog ligoninė turi pakankamai apsaugos priemonių, todėl formuojant COVID-19 skyrių nekils problemų. Ligoninės vadovas džiaugėsi, jog iki šiol koronavirusu neserga nė vienas gydytojas.
Ligoninės vadovas tikisi, jog įsteigus COVID-19 skyrių Lazdijų ligoninėje, bus galima tikėtis tam tikro skaičiaus vakcinos dozių, kad būtų galima paskiepyti su koronavirusu tiesiogiai dirbančius medikus.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

1 komentaras apie “Koronavirusas įsiveržė į Lazdijų ligoninę”

  1. Ger. Vabuoli ar Jūs žinote, kad šiandien gruodžio 30d. Iš jūsų vadovaujamos ligoninės renimacijos skyriaus išmetėte sūnkų 89m.ligoni. Jis nesirgo korona. Tai vadinama genocidu. Senų žmonių sunaikinimu. Tai yra žiauru.

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: