Dzūkų žinios

Į klases sugrįžo daugiau nei pusė Lazdijų krašto pradinukų

Dalintis:
Mokyklų pateiktais duomenimis, kovo 22 d. į mokyklų klases mokytis sugrįžo 60 proc. pradinių klasių mokinių.

Praėjęs pirmadienis daugeliui pradinukų tapo lyg antrąja rugsėjo 1-ąja, nes po daugiau kaip pusės metų pertraukos jiems buvo leista sugrįžti į savo klases. Tiesa, į klases sugrįžo ne visi pradinukai, dalis jų, vengiant didesnio kontakto, liko mokytis namuose, nuotoliniu būdu. Šis sugrįžimas tapo iššūkiu ir pedagogams, nes, atsiradus didesniam kontaktų skaičiui, padidėjo rizika užsikrėsti COVID-19. Juolab, kad dar ne visi pradinio ugdymo pedagogai yra vakcinuoti.
Apie naujus iššūkius, susijusius su kontaktinio ugdymo atnaujinimu, pedagogų vakcinavimą, abiturientų konsultacijas kalbamės su Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėju Daliumi Mockevičiumi.

– Pirmadienį prasidėjo pradinukų kontaktinis mokymas. Kiek moksleivių rajone sugrįžo į klases? Ar pradžia buvo sklandi?
– LR Vyriausybės nutarimu, nuo 2021 m. kovo 22 d. pradinių klasių mokinius leista mokyti mišriu būdu, t. y. derinant kontaktinį mokymą mokykloje su nuotoliniu mokymu namuose. Mokyklų pateiktais duomenimis, kovo 22 d. į mokyklų klases mokytis sugrįžo 60 proc. pradinių klasių mokinių. Tam, kad būtų išvengta per didelio kontakto, ypač mokyklose, turinčiose daugiausiai pradinių klasių mokinių, ir užtikrintas mokinių saugumas, dalis klasių kol kas mokosi nuotoliniu būdu, vaikai į mokyklas sugrįš kitą savaitę.

– Kokie vakcinacijos reikalavimai pedagogams, dirbantiems su vaikais kontaktiniu būdu?
– Šiuo metu pedagogams, dirbantiems su mokiniais kontaktiniu būdu, specialių reikalavimų dėl vakcinacijos nėra nustatyta. Didesnė dalis pedagogų, dirbančių su pradinių klasių mokiniais, yra paskiepyti bent pirma vakcinos doze arba persirgę ir turi antikūnų.

– Ar visi pedagogai yra paskiepyti nuo COVID-19? Ar leidžiama kontaktiniu būdu dirbti pedagogams, kurie nepaskiepyti ar nėra persirgę COVID-19?
– Kol kas ne visi pedagogai paskiepyti. Pirmiausia prioritetine tvarka buvo skiepijami tie pedagogai, kurie dirba su pradinukais bei ikimokyklinukais ir priešmokyklinukais kontaktiniu būdu. Nepaskiepyti pedagogai šiuo metu gali dirbti laikantis visų valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytų sąlygų, tačiau tikimės, kad artimiausiu metu paskiepytų pedagogų dalis didės.

– Ar vyksta pedagogų testavimas dėl koronaviruso? Kur vyksta, kas už tai apmoka?
– Taip, pedagogai testuojami. Pedagogų testavimas vyksta Lazdijuose esančioje Karščiavimo klinikoje, už testavimą mokėti nereikia, tiesiog reikia užsiregistruoti telefonu arba per elektroninius valdžios vartus.

– Kaip planuojamos kontaktinės abiturientų konsultacijos?
– Konsultacijos gali vykti tiek nuotoliniu, tiek kontaktiniu būdu. Kontaktiniu būdu planuojama konsultuoti abiturientus ne didesnėmis kaip 5 mokinių grupėmis, laikantis visų valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytų sąlygų.

– Dėkojame už informaciją.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: