Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Visos kaimyninės savivaldybės stengiasi išlaikyti savo paslaugas ir teikti jas gyventojams, o mūsų savivaldybė gali pasielgti atvirkščiai. Ketinama mūsų rajono ligoninėje atsisakyti Vaikų ligų skyriaus, kurį uždarius, ligoninė ir tuo pačiu rajonas kasmet praras apie 300–400 tūkstančių eurų. Ekonomikos taisyklė paprasta – kiekvienas euras, kuris sukasi įvairiose srityse, sukuria darbo vietas. Gerbiamasis Sveikatos komiteto pirmininke, ar reikia mums uždaryti Lazdijų ligoninėje Vaikų ligų skyrių, ar reikia prarasti ligonių kasų mokamus pinigus, ar reikia mūsų rajono vaikus vežti gydyti į gretimų rajonų ligonines?
Lazdijų rajonas netrukus taps „Dzūkiškų burgerių“ karalyste. Pagal išankstinius sutarimus viena Lazdijų bendrovė, užsiimanti maisto ruošimu, ketina naujojoje autobusų stotyje įrengti nedidelę greitojo maisto užeigą „Dzūkų burgeris“, kur būtų gaminami ir pardavinėjami originalūs mėsainiai, mėsos kotletus įvyniojant į dzūkiškas bandas.
• Lazdijuose duris atvers unikalus ir šiuolaikiškai įrengtas Laisvės kovų muziejus. Atidžiau apžiūrėjus muziejaus projektą – viziją, į akis krenta pastatas, esantis kieme. Vizija tikrai graži, tik ar rasime vietos jam gražiai sutvarkytame kieme?
• Valdantieji tiki, jog daugiausia darbų, tramdant koronavirusą Lazdijų rajone, nuveikė administracijos direktorė, todėl jai buvo nuspręsta skirti 40 proc. priedą prie ir taip solidaus atlyginimo. Jei COVID–19 suvaldė administracijos direktorė, tai ką tuo metu veikė savivaldybės gydytoja?
• Lazdijų hipodromo koncesininkai pasidavė. Lazdijų žirgininkai daugiau nei prieš pusę metų iškilmingai iškėlė vėliavą Lazdijų hipodrome, garsiai pavadinę jį – Dzūkijos hipodromas. Bet euforija greitai baigėsi – tie patys žirgininkai kreipėsi į savivaldybę dėl koncesijos sutarties nutraukimo – neva šildymas brangus, VIP ložės skirtos tik konferencijoms, sėdimos vietos suprojektuotos prastai ir dar seras L. trukdo. Tai dabar visi stebės, kaip karališkasis žirgavedys iškels hipodromą iki britų standartų.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: