Dzūkų žinios

Naujasis UAB „Lazdijų šiluma“ vadovas planuoja įmonės modernizavimą ir ieško būdų mažinti šilumos kainą

Dalintis:
R. A. Viniarsko nuomone, kainai sumažinti yra vienas būdas: žmonės ištisus metus už šilumą turėtų mokėti pastovų mokestį.

Strateginiam rajono objektui – bendrovei „Lazdijų šiluma“ jau antrą mėnesį vadovaujantis Remigijus Aleksandras Viniarskas visa galva pasinėręs į bendrovės reikalus: vertina bendrovės situaciją, planuoja investicijas ir rimtai svarsto naujų specialistų rengimo problemas. Taip pat ketina pasiūlyti naujovę šilumos vartotojams, kad jie galėtų sutaupyti.

Pirmas įspūdis nenuvylė

Paklaustas, koks jam susidarė įspūdis apie bendrovę, kuriai ėmėsi vadovauti, naujasis vadovas džiaugėsi, kad kolektyvas neblogai pasidarbavo, suspėjo susitvarkyti atsinaujinimo klausimus, tačiau pastebėjo ir nemažai problemų, kurias būtina kuo skubiau spręsti.

„Nebuvo įvertintas vasaros režimas, todėl labai sunku įtilpti į normatyvus, bandome mažinti nuostolius“, – apie problemas kalbėjo R. A. Viniarskas.

Direktorius teigė ieškantis veiksmingiausio bendrovės veiklos modelio, ketina parengti permainų programą, kurią pateiks rajono vadovams.

Neseniai įvyko naujojo bendrovės vadovo susitikimas su rajono valdžia. R. A. Viniarskas teigė, jog susitikimas praėjo gerai, vadovai džiaugėsi, jog R. A. Viniarskui nereikėjo papildomo laiko suprasti bendrovės specifiką, nes jis turi solidų tokio darbo stažą.

Paklaustas apie šilumos kainas, nuo ko jos priklauso ir kokiu būdu galėtų būti mažinamos, direktorius pripažino, jog didelė problema yra ta, kad dėl biurokratinių kliūčių jau ketverius metus nebuvo keičiama bazinė šilumos kaina.

„Čia yra blogybė. Kalbėjomės apie tai pasitarime su Šilumos tiekimo asociacija. Toks kainos nekeitimas yra mažų bendrovių, tokių kaip „Lazdijų šiluma“, žlugdymas. Bazinė kaina sudaro sąlygas užsidirbti, tai yra pagrindinis svertas pajamoms. Po šio pasitarimo situacija keičiasi, atsakingos institucijos imasi taisyti šias klaidas“, – sakė direktorius.

Siūlys būdą sutaupyti

Atėjus naujam vadovui, gyventojai tikisi mažesnės šilumos kainos. Ar įmanoma ją sumažinti?

R. A. Viniarsko nuomone, kainai sumažinti yra vienas būdas: jei žmonės ištisus metus už šilumą mokėtų pastovų mokestį.

„Žiemą, tarkim, jie moka po 150 Eur, o vasarą nieko nemoka. O jei visus metus mokėtų po 15 Eur per mėnesį, tai būtų ir žmonėms, ir mums geriau. Žmonės galėtų planuoti savo biudžetą, o mes ištisus metus turėtume apyvartinių lėšų“, – svarstė direktorius.

Jis teigia siūlysiąs žmonėms sudaryti sutartį su bendrove, kad jie mokėtų ištisus metus ir galėtų sutaupyti. Direktorius pripažino, jog būtina apie tai kalbėtis su žmonėmis betarpiškai. Jis ketina įsteigti koordinatoriaus etatą, kad tas darbuotojas susitikinėtų su žmonėmis ir gyvai informuotų apie tokios sutarties naudą.

Svarsto apie specialistų rengimą

R. A. Viniarskas neatsisako minties stiprinti Dzūkijos regiono šilumos specialistų arsenalą.

„Kai buvo pasitarimas savivaldybėje, pasakiau, kad turiu kontaktą su Žirmūnų mokymo centru, kad ten galėtų būti rengiami specialistai ne tik Lazdijams, bet ir visam regionui, įskaitant Druskininkus, Varėną, Alytų. Reikia ir operatorių, elektromonterių, suvirintojų, ne vien tik mums – visam regionui trūksta“, – sakė bendrovės vadovas.

Paklaustas apie savo geidžiamiausią planą, R. A. Viniarskas sakė, jog norėtų padaryti visiškai automatizuotą Veisiejų katilinę, tokią, kokia savo laiku buvo įrengta Viečiūnuose.

„Viską galima padaryti, reikia tik specialistų, laiko ir pinigų, turime investuoti į naujas technologijas“, – sakė naujasis „Lazdijų šilumos“ vadovas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: