Dzūkų žinios

Naujosios bendruomenės pirmininkas: „Norisi, kad kaimas būtų gražesnis“

Dalintis:
Buvo steigiamasis susirinkimas, siūlytas ne vienas pavadinimo variantas, buvo balsuojama. Pasirinkome „Galstą“, gal kad šis ežeras šalia, tai labiausiai ir nulėmė žmonių pasirinkimą. (Jurciūnų kaimo gyventojo D. Palačionio nuotr.)

Lazdijų rajone toliau plečiasi kaimo bendruomenių judėjimas. Daugėja aktyviai dirbančių bendruomenių, nuolat kuriasi naujos. Viena iš jauniausių, šį pavasarį įsikūrusių bendruomenių – kaimo bendruomenė „Galstas“, suvienijusi keleto kaimų, įsikūrusių šalia Galsto ežero, aktyvius žmones.

Kalbiname šios bendruomenės pirmininką Arturą Margelį.

– Kas paskatino įkurti bendruomenę?
– Pernai organizavome kryžiaus statybą, buvo minčių, kad reikia prie kryžiaus surengti šventę, pakviesti žmones, kurie dirbo ir mokėsi mokykloje. Daug buvo svečių. Šventėje dalyvavo ir merė Ausma Miškinienė. Ji ir buvo tas žmogus, kuris davė moralinį paskatinimą kurti bendruomenę. Tada ji sakė: „Matau dar vieną kaimo bendruomenę, aktyvią ir galinčią veikti“. Dėkojame jai, nes ji mus paskatino burtis ir pažadėjo bendruomenei moralinę paramą.

– Kiek žmonių yra bendruomenėje, kiek kaimų ji vienija?
– Kaimas tikrai ne vienas, gal du ar net daugiau – Neravai, Jurčiūnai, Kalveliai, jei žiūrėsim pagal adresus. Pagrindas yra iš mūsų, bet kviečiami ir dalyvauja ir iš kitų kaimų. Dabar vis daugiau žmonių nori prisijungti, nes jie mato veiklią bendruomenę. Narių bendruomenėje nemažai – per 35, įvairaus amžiaus – ir jaunų, ir pagyvenusių. Kaip naujam kūriniui, tai gal visai nemažai. Renkamės buvusioje mokykloje, čia vyksta susirinkimai, susibūrimai.

Norime padaryti ką nors naudingo, kad liktų ir kitoms kartoms. Norisi, kad kaimas būtų gražesnis. (Jurciūnų kaimo gyventojo D. Palačionio nuotr.)

– Kokie bendruomenės siekiai?
– Norime padaryti ką nors naudingo, kad liktų ir kitoms kartoms. Norisi, kad kaimas būtų gražesnis.

– Kaip gimė bendruomenės pavadinimas?
– Buvo steigiamasis susirinkimas, siūlytas ne vienas pavadinimo variantas, buvo balsuojama. Pasirinkome „Galstą“, gal kad šis ežeras šalia, tai labiausiai ir nulėmė žmonių pasirinkimą.

– Ar ketinate rengti projektus?
– Vieną projektą mes jau parašėme, jis svarstomas. Veiksmas vyksta. Norime, kad kitiems būtų gerai, gal po kurio laiko kas paminės geru žodžiu.

– Ar Jūs pats vietinis?
– Nežinau, ar aš vietinis, ar ne. Mokyklą Lazdijuose baigiau. Realiai nebuvau iš čia išvažiavęs, tėvai ir dabar čia gyvena. O vasaras praleidžiu Neravuose.

– Jūsų pavardė tokia pati kaip buvusio mero, o vardas irgi panašus, tik su trumpąja „u“ . Ar pasitaiko, kad jus painioja su buvusiu meru?
– Vietiniai tai žino ir atsirenka. O kitur nelabai žino, kad yra tokie sutapimai. Dėl vardo tai nežinau, kodėl metrikuose įrašyta trumpoji „u“, galiu tik spėlioti, kodėl taip įvyko.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: