Dzūkų žinios

Trys, keturios šeimos ir… visa stovykla

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Ši vasara vaikams puiki galimybė atsigriebti po karantino, kai jie daug laiko praleido prie kompiuterių ekranų.

„Psichologo pagalbą visus metus gavo ši grupė vaikų net ir karantino metu“, – pasakoja Asta Bagdonienė.

„Jau minkėme molį keramikos užsiėmimuose Lazdijų miesto parke, vaikams patiko. Iš Alytaus keramikė Jolita Žukauskienė atvykusi buvo“, – pasakoja Asta.

„Tie patys 20 vaikų iš daugiavaikių šeimų bei globojami vaikai jau dabar ir stovyklavo“, – tęsia A. Bagdonienė. Šypsosi sakydama, kad čia trys, keturios šeimos ir… visa stovykla.

„Kiekvieną dieną pas mus į stovyklą „Tauro sodyboje“ prie Zapsio ežero į svečius kažkas atvykdavo“, – tarsteli moteris.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja (bendruomenės pareigūnė) Renata Ribinskienė prie Zapsio ežero susitiko su stovyklautojais, supažindino su policijos pareigūno profesija bei priminė pagrindines saugaus eismo taisykles. Stovyklautojams pareigūnė padovanojo po atšvaitą ir knygutę.

Kinologai iš Kapčiamiesčio užkardos prisipažino, kad labai užimti dabar, bet vis tik pažadėję vaikams buvo, tad negalėjo pameluoti – atvyko. „Su šunimis, ginklais supažindino. Žiauriai įdomu buvo“, – sako Asta.

„Pusę dienos ugniagesiai praleido su vaikais, neskubėjo vyrai“, – džiaugiasi ji. Lazdijų rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos Veisiejų ugniagesių komanda supažindino su gaisrininko profesija. Paskui paplukdė gelbėjimo valtimi. Ugniagesiai paplukdė visus vaikus – skyrė kiekvienam laiko ir dėmesio. „Vaikai buvo be amo, taip jiems patiko klausytis ugniagesių ir netgi patiems pamėginti užgesinti gaisrą“, – sako Asta. Pasakoja, kad užsidėję gaisrininkų liemenes pabandė gesinti žolę. „Aš ir pati pirmą kartą tai mačiau“, – neslepia pašnekovė, kad net jai kai kas buvo nauja: negirdėta, nematyta.

O kiek džiaugsmo buvo pasimaudyti putų debesyje! „Kaip kokioj Turkijoj“, – pajuokauja Asta.

Pavakarėje susitikta su rašytoja, muzikante, šokėja Loreta Zabalujeva. „Kiekvienam padovanojau po Loretos knygelę su jos autografu, kad parsivežtų į šeimą“, – prasitaria moteris. Vakaras su gitara, knygomis prabėgo nepastebimai.

O kur dar žygiai: ir dieną, ir naktį. „Tai vaikams labai patinka – ir pasportuoti, ir palenktyniauti jiems smagu, tai daro noriai“, – tikina ji. Sako, kad į naktinius žygius patraukia ir naktį, bet tik vyresni vaikai, dieną jau visi brenda per brastas, eina apie 10 kilometrų.

„Turime vandens dviratį, valtį, mėgaujamės vandens malonumais stovykloje, maudynės karštomis dienomis vaikams smagumėlis“, – pasidžiaugia Asta. Sako, kad ir tėveliai laukiami stovykloje, jie atvažiuoja savo atžalų aplankyti.

Pusryčius ir vakarienę gaminasi patys vaikai. „Pietus mums atveža jau pagamintus“, – tikina vadovė A. Bagdonienė. Sako, kad vakarienę gamina visada ant laužo, taip jau įpratę.

Vaikai sakė, kad tai pačios geriausios dienos jų gyvenime, pačios nuostabiausios vasaros atostogos, kokių nė jie patys negalėjo įsivaizduoti.

Optimizmo nestokojanti Asta, paklausta, ar nepavargo, patikino: „Yra ką veikt“.

Asta tiesiai sako, kad jau visus metus vykdo projektą „Sociokultūrinių paslaugų teikimas daugiavaikėms šeimoms ir globojamiems vaikams“, o stovykla – jo dalis. „Liūdina, mat užsiėmimuose galėjo dalyvauti tik Lazdijų miesto vaikai, iš aplinkinių kaimų – ne. Tokios projekto sąlygos. Džiugina tai, kad dalyvavusieji vaikai labai patenkinti. Veiklos žiauriai fainos“, – sako Asta Bagdonienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: