Dzūkų žinios

Byra merės komanda: geriausius išmeta, kiti patys bėga

Dalintis:

Dešinioji merės ranka grįžta į Alytų – nemato perspektyvų…

Nuo 2019 metų birželio Lazdijų rajono savivaldybės merės patarėja dirbusi S. Dumbliauskienė, prieš atvykdama į Lazdijus, dirbo Alytaus savivaldoje, turėjo daug patirties projektinėje veikloje.

Protų nutekėjimas yra vienas iš didžiausių Lazdijų rajono skaudulių. Talentingi, inovatyvūs, kūrybingi specialistai Lazdijuose ilgai neužsibūna. Jie kelia sparnus aukštesniam profesiniam skrydžiui kituose miestuose, o rajono valdžia nesugeba surasti jiems tinkamos pamainos.

Prieš keletą dienų Lazdijus pasiekė žinia, kad Lazdijų rajono savivaldybę palieka dešinioji merės ranka, jos patarėja Sonata Dumbliauskienė. Ji dalyvavo konkurse Alytaus miesto savivaldybės administracijos Verslo skyriaus vedėjo vietai užimti ir jį laimėjo, surinkusi daugiausia balų.

Lazdijai netenka talentingo, kūrybingo žmogaus, puikios projektų kūrimo ir įgyvendinimo specialistės, kurią palankiai vertina ne tik merės aplinka, valdantieji, bet ir tarybos opozicija.

Įgyvendino daug projektų

Pati Sonata „Dzūkų žinioms“ pripažino dalyvavusi šiame konkurse, tačiau teigė, jog dar nesulaukusi oficialaus patvirtinimo, jog vadovaus Alytaus miesto savivaldybės administracijos Verslo skyriui.

Nuo 2019 metų birželio Lazdijų rajono savivaldybės merės patarėja dirbusi S. Dumbliauskienė, prieš atvykdama į Lazdijus, dirbo Alytaus savivaldoje, turėjo daug patirties projektinėje veikloje.

Paklausta, kas ją paskatino iš gimtojo Alytaus atvykti dirbti į Lazdijus, Sonata sakė, kad ją viliojo naujos patirtys, galimybė iš arčiau pamatyti savivaldybės administracijos darbą, tai buvo naujas iššūkis, galimybė savo žinias atiduoti Lazdijų kraštui.

Visi žino, jog stipriausioji Sonatos darbo sritis – projektinė veikla. Per daugiau nei pustrečių metų Lazdijuose jai pavyko įgyvendinti nemažai projektų. Tai – Veisiejų pėsčiųjų ir dviračių takų atnaujinimas, Jotvos maršruto sukūrimas, trijų prieplaukų ir fontano atnaujinimas Veisiejuose, Metelių prieplauka. Jos pastangomis buvo sukurtas naujas turistinis kelias, ji daug prisidėjo rengiant ir įgyvendinant projektą „Muziejų poezija“. Kartu su Alytumi ir Suvalkais buvo sukurtas poetų kelias. Merės patarėja taip pat padėjo įgyvendinti projektus Lazdijų ligoninei ir ugniagesiams.

Paklausta, ar dar yra projektų, kuriuos reikia įgyvendinti, Sonata sakė, jog Lazdijuose darbo dar yra.

„Čia yra dar daug ką nuveikti. Prisidėjau prie projekto, pagal kurį bus perkami elektromobiliai, taip pat bus įdomus projektas, skirtas pasienio saugai ir ekstremalioms situacijoms sustiprinti. Gegužės mėnesį atvažiuoja nauji partneriai iš Ukrainos, kurie iš visų Lietuvos savivaldybių bendradarbiavimui pasirinko penkias, tarp jų ir Lazdijų rajono savivaldybę. Jie atvažiuos semtis strateginio planavimo patirties, domėsis socialinių paslaugų sfera. Gal tie projektai ir nėra ženklūs Lazdijų rajono gyventojams, bet jie džiugina ir garsina Lazdijų vardą. Tai mums svarbu. Koks yra visuomenės požiūris į mus, nuo to priklauso ir investuotojų atėjimas“, – pasakojo S. Dumbliauskienė.

Mato Lazdijų potencialą

Pasidomėjus, ar matanti Lazdijų potencialą, ponia Sonata pripažino, jog potencialą Lazdijai turi, tačiau viskas priklauso nuo žmonių, kurie dirba Lazdijuose.

„Matyčiau didelį potencialą dėl šalia turimo pasienio, kurį galima išnaudoti. Pasienis yra unikalu, galima daug projektų realizuoti per šį aspektą, tai atveria dideles galimybes“, – sakė Sonata.

S. Dumbliauskienė yra tikra alytiškė, čia gimusi, augusi ir Alytuje nuolat gyvenanti. Moteris teigė, jog jau pustrečių metų kasdien važinėjanti iš Alytaus į Lazdijus, tai, jos teigimu, šiek tiek vargina.

Paklausta, kodėl ji nusprendė sugrįžti į Alytų, ko tikisi iš naujų pareigų, jei bus į jas paskirta, moteris teigė, jog ją domina nauji iššūkiai ir naujos galimybės.

„Jei būsiu paskirta vadovauti Verslo skyriui, tai bus naujas iššūkis, naujos galimybės, tai galimybė pritraukti investuotojų, tai, ko man nepavyko įgyvendinti Lazdijuose. Manau, kad su turima patirtimi ir energija galėsiu tai padaryti. Kita vertus, kiekvienas žmogus gali daryti tai, kas jam atrodo geriausiai“, – sakė S. Dumbliauskienė.

Išvyko daug vadovų

Lazdijus per pastaruosius metus paliko daug gabių, perspektyvių ir patyrusių vadovų. Buvęs Šventežerio mokyklos direktorius Artūras Čiurlionis išvyko į Alytų ir vadovauja vienai iš šio miesto progimnazijų.

Lazdijus paliko ir vadovaujančius darbus Alytuje dirba buvusios Lazdijų mokyklų-darželių vadovės Danutė Matulevičienė ir Loreta Jurkonienė. Iš Lazdijų išvyko ir buvusi Lazdijų krašto muziejaus direktorė Daina Pledienė.

Visai neseniai savo postą paliko ir Druskininkuose įsidarbino Lazdijų turizmo informacijos centro direktorius, Lietuvos turizmo informacijos centrų asociacijos vadovas Mantas Sabaliauskas.

Pernai Lazdijų rajono savivaldybė atsisveikino su vyriausiuoju architektu Ričardu Vyšniausku, tačiau iki šiol savivaldybė nesurado specialisto, galinčio ir norinčio užimti šį postą.

O kiek puikių, profesionalių vadovų Lazdijus paliko prieš dvejus trejus metus ir susirado jų vertus darbus ne tik Alytuje ar Druskininkuose, bet ir kituose šalies didmiesčiuose.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: