Dzūkų žinios

Erasmus+ projekto „Lego STEM laboratorija“ partnerių susitikimas Bulgarijoje

Dalintis:

Įsibėgėja tarptautinio Erasmus+ projekto „Lego STEM laboratorija“ veiklos. 2022 metų vasario 21–25 dienomis Bulgarijos sostinėje Sofijoje vyko trečias šalių partnerių susitikimas, kuriame dalyvavo ir Lazdijų mokyklos-darželio „Vyturėlis“ komanda. Šio projekto tikslas – paskatinti mokinius ir mokytojus domėtis naujovėmis, į ugdymo procesą įtraukiant vis naujas interaktyvias programas, skatinti kūrybiškumą, aktyvumą, bendravimą ir bendradarbiavimą, imant pavyzdį iš šalių partnerių, bei pasidalinti savo patirtimi.

Labai smagu, kai sumanymai, idėjos suvienija žmones iš šalių, labai skirtingų savo istorija, kultūra, religija. Kai susėdę prie bendro stalo galime laisvai kalbėtis apie mums rūpimus klausimus. O svarbiausias klausimas – kaip sudominti mokinius, kaip jiems perteikti kuo daugiau žinių, kaip paruošti juos naujoms profesijoms.

Šio susitikimo metu mes lankėmės mokykloje, apžiūrėjome klases, susitikome su mokiniais, su draugais. Buvo labai įdomu sužinoti, kaip sekėsi atlikti namų darbus, ruoštis šiam susitikimui, parodyti, ką naujo išmoko, sužinojo draugai, parodyti, kokie mūsų pasiekimai.

Esame labai dėkingi šeimininkams už tai, kad labai daug papasakojo apie savo šalį, jos istoriją. Labai įdomu buvo lankytis istoriniame ant septynių kalvų įsikūrusiame Plovdivo mieste. Buvo labai keista ir netikėta einant gatve staiga pamatyti archeologinių kasinėjimų metu atrastus, o šiuo metu lankytojams atvirus pilių, tvirtovių, namų, stadionų griuvėsius.

Labai didelį įspūdį paliko apsilankymas Iliuzijų muziejuje, kuriame pamatėme daug neįtikėtinų dalykų, kurie apgauna mūsų akis ir protą. Lankydamiesi TechnoMagicLand, sužinojome labai daug apie fizikos dėsnius – trintį, kinetinę energiją, pusiausvyrą, stebėjome bandymus su ugnimi.

Susitikimo metu aptarėme, kokius namų darbus turime atlikti ruošdamiesi kitam susitikimui Italijoje. Tikimės, kad jis, kaip ir planuota, įvyks kovo pabaigoje.

Tariame AČIŪ Bulgarijos mokiniams ir mokytojams už šiltą, įdomų ir produktyvų susitikimą.

Projekto koordinatorė Asta Slančiauskienė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: