Dzūkų žinios

Savo karo nusikaltimais rusų armija pranoksta laukinius žvėris

Dalintis:

Algimantas Mikelionis

Dar visai neseniai, prieš karą Ukrainoje, nemažai lietuvių juokdavosi iš įvairių Lietuvos žiniasklaidos šaltinių, jų dešiniuosius apžvalgininkus vadindami rusofobais, traukdami per dantį ir iš jų šaipydamiesi. Rusai puola, rusai puola – šaipydavosi jie. Taip pat net ir neeiliniai žmonės sakydavo, kad reikia prekiauti, o ne kariauti, draugauti, o ne kariauti. Na, gerbiami (?) linksmuoliai, ar matote, kuo viskas pasibaigė, ar matote, kiek klastingai Ukrainą užpuolusi Rusija nužudė ukrainiečių karių, civilių žmonių, kiek išprievartavo moterų, kiek pačiais žiauriausiais būdais nužudė senelių ir vaikų. Kodėl dabar tylite sučiaupę lūpas ir neraginate su Rusija draugauti ir prekiauti?!

Jeigu rusų karių itin žiaurios prigimties nesupranta prancūzai, ispanai ar italai, iš labai didelės bėdos gal ir būtų galima juos suprasti, nes jų sovietinė raudonoji armija nebuvo okupavusi, nekankino, nežudė ir netrėmė jų šeimų ir piliečių. Jie gal dar ir galėjo likti naivūs iki kare su Ukraina Rusijos armijos atliktų karo nusikaltimų žmogiškumui. Bet kaip pateisinti lietuvius, žinant, kad buvome sovietų okupuoti penkiasdešimt metų. Negalime pamiršti didvyriško Lietuvos partizanų karo su sovietiniais okupantais, kurio metu žuvo dvidešimt tūkstančių pačių geriausių mūsų tėvynės sūnų ir dukrų. Amžina šlovė Jiems! Berlynas jau seniai buvo kritęs, o sovietiniai žudikai ir kraugeriai plėšė ir trypė šventą Lietuvos žemelę. Geriausius ir gabiausius vyrus kalino, tardė, kankino ir žudė. Kiti lietuviai savo kančių kryžių nešė sovietiniuose lageriuose, Rusijos šiaurėje ir Sibiro platybėse. Beveik dešimt metų reguliari sovietinė armija su lietuvių tautos atmatomis – stribais – niekaip negalėjo susitvarkyti su miško broliais. Dabar kai kurios pasaulio šalys pirmą kartą išvydo Rusijos kariuomenės klaikius karo nusikaltimus Ukrainoje. Lietuviai patys matė šventorių patvoriuose numestus ir išdarkytus partizanų kūnus. Ir kai kuriems lietuviams dar net dabar neužtenka šių faktų! Jie, dabar rusų armijai pačiais kraupiausiais būdais žudant, prievartaujant ir darkant nekaltų ukrainiečių kūnus, net sugeba atrasti kažkokio „gėrio“ Rusijos valstybėje…

Šios Rusijos karinės invazijos į Ukrainą metu padaryti tokie kraupūs karo nusikaltimai žmoniškumui, kad pavadinti juos žvėriškais neapsiverčia liežuvis. Vilkas, lokys ar tigras tėra tik nekalti avinėliai palyginus su Rusijos karo nusikaltėliais. Kai kas sako, kad čia kaltas V. Putinas. Taip, V. Putinas ir jo sėbrai yra kalti ir vieta jiems ne tik Hagos tribunole, bet ir pragare. Tik visa bėda, pragare velniai pamatę V. Putiną, S. Lavrovą ir S. Šoigu ir visą jų kompaniją išsibėgiotų kas sau. Tai prisigyvenom… Kas galėjo pagalvoti, kad XXI amžiuje vos ne Europos viduryje Rusijos kariuomenė su savo paklaikusiais vadais ir armija kiauras paras daužys raketomis ir net įvairiais uždraustais ginklais Ukrainos miestus, šios šalies kaimuose pas senukus prašinės maisto, nes eilę parų badauja. Iki ko nusigyvenai, „motinėle“ Rusija, iki ko nusiritai, kad vien išgirdus tavo pavadinimą daugelį tautų pagauna neregėtas pyktis, neviltis ir neišpasakytas nusivylimas, kad likimas lėmė gyventi prie tokios karinių nusikaltėlių valstybės.

Iki ko turėjo nusigyventi Rusija, kad jos vadovo ir valstybės, sostinės ir Kremliaus pavadinimus su neapykanta taria tikri ukrainiečiai. Iki ko nusigyveno kai kurios išsivysčiusios ir demokratinės Vakarų valstybės, kad tik išvydusios dabartinius rusų armijos nusikaltimus žmogiškumui nors šiek tiek atsikvošėtų. Iki ko nusigyveno Rusija su savo nužmogėjusia kariuomene, visų sveiko proto žmonių siunčiama „nachuj“…

Ukraina viena gina viso pasaulio tvarką ir demokratiją. Kuo ši valstybė nusikalto Rusijai? Tik tuo, kad nori būti laisva, nepriklausoma ir savarankiškai eiti savo keliu.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: