Dzūkų žinios

Būdviečio žmonės pasigenda autobuso į Kauną

Dalintis:
Asociatyvi nuotr.

Lazdijų rajono gyventojai negali pasigirti patogiu viešojo transporto judėjimo grafiku ir maršrutais. Tačiau jiems nerimą kelia tai, jog naikinami jiems patogūs autobusų maršrutai, todėl kyla nemažai nepatogumų.

„Dzūkų žinių“ redakcija gavo vienos Būdviečio seniūnijos gyventojos laišką, kuriame ji piktinasi patogaus maršruto panaikinimu ir skundžiasi nesulaukianti seniūnės pagalbos.

„Kreipiuosi dėl autobuso maršruto LazdijaiBūdvietis–Kaunas panaikinimo. Skambinome Būdviečio seniūnei, tai ji pasakė autobusais nevažinėjanti. Siūlėme parašus rinkti, tai liepė surinkti. Bet kaip gali surinkti gyventojų parašus, jei neturi automobilio, gali tik iš kaimyno paimti. Galėtų seniūnija skirti žmogų, kad jis pervažiuotų per kaimus ir surinktų parašus. Bet seniūnė nemato ir nesprendžia problemos. Labai reikalingas buvo šis maršrutas. Kaimas lieka be susisiekimo, juk ne visi turi automobilius“, – rašė Būdviečio gyventoja.

Būdviečio seniūnė Laimutė Šiuikienė patvirtino, jog nuo vasaros pradžios nebėra maršruto Lazdijai–Būdvietis–Kaunas. Tačiau seniūnė teigė, jog ji negali priimti sprendimų dėl autobusų maršrutų.

„Šiuos klausimus sprendžia ne seniūnija, bet savivaldybė, tai ne mūsų kompetencijos sritis. Nors esame rajono pakraštyje, tačiau dabar susisiekimas iš Būdviečio į Lazdijus nėra blogas, kasdien kursuoja autobusas. Gal maršrutas, kurio buvo atsisakyta, yra aktualus tiems mūsų seniūnijos žmonėms, kurie galėdavo tiesiogiai pasiekti Kauną“, – svarstė seniūnė.

Ji sakė pritarianti seniūnijos žmonių iniciatyvai surinkti parašus, kad maršrutas būtų sugrąžintas.

„Žmonėms sakiau, surinkite parašus, o mes tarpininkausime, kad jie patektų pas atsakingus savivaldybės darbuotojus, kurie priima sprendimus dėl autobusų maršrutų“, – kalbėjo seniūnė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: