Dzūkų žinios

Ne kartą už vairavimą esant neblaiviam teistas vyras siunčiamas už grotų

Dalintis:
Asociatyvi nuotr.

Teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį 36-erių metų Tauragės rajono gyventojui, kuris vairavo transporto priemonę neblaivus bei neturintis tam teisės. Praeityje ne kartą teistam vyrui skirta dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Tauragės apylinkės prokuratūros prokurorė Roma Kiselevičienė. Tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Tauragės rajono gyventojas už vairavimą esant neblaiviam buvo nuteistas dar 2021 metų balandžio 8 dieną. Tąkart Tauragės apylinkės teismo Tauragės rūmų nuosprendžiu jam buvo paskirta 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jam uždrausta vairuoti kelių transporto priemones 4 metus, konfiskuotas jo vairuotas „Volkswagen Passat“ automobilis. Teismo paskirta bausmė vyro nesustabdė nuo naujų nusikaltimų darymo – per šių metų liepos mėnesį jis du kartus buvo sustabdytas už vairo neblaivus bei neturintis tam teisės.

Šių metų liepos 17 d. pavakarę Tauragės rajone gyvenantis vyras, važiuodamas žvyruotų keliu, nesuvaldė savo automobilio, kuriuo taip pat vyko dar keturi keleiviai, ir nuvažiavo nuo kelio. Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai nustatė, jog vyras vairavo neblaivus. Jam nustatytas 2,73 promilių girtumas. Paaiškėjo, kad vyras automobilį vairavo būdamas ne tik apsvaigęs nuo alkoholio, bet ir neturėdamas tam teisės. Už tokį pasivažinėjimą Tauragės apylinkės teismas 2022 m. spalio 6 d. paskyrė vyrui 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, konfiskavo „Volkswagen Passat“ markės automobilį bei ketveriems metams uždraudė naudotis specialia teise – vairuoti visų rūšių kelių transporto priemones, terminą skaičiuojant nuo nuosprendžio priėmimo dienos.

Liepos 25 d., Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams buvo pranešta apie Tauragės rajone, Mažonų kaime, įtartinai manevruojantį „Audi A4“ markės automobilį. Netrukus suradus minėto automobilio vairuotoją paaiškėjo, jog tai tas pats asmuo, prieš kelias dienas policijos pareigūnams įkliuvęs už vairavimą išgėrus bei neturint tam teisės. Tąkart patikrinus jo blaivumą, jam buvo nustatytas 2,97 promilių girtumas.

2022 m. lapkričio 24 dieną paskelbtu Tauragės apylinkės teismo Tauragės rūmų nuosprendžiu 36-erių vyrui paskirta 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kuri buvo subendrinta su ankstesnio teismo paskirta bausme. Vyras nelaisvėje privalės praleisti 10 mėnesių. Teismo sprendimu, konfiskuotas ir jo vairuotas „Audi A4“ markės automobilis.

Lietuvos Respublikos prokuratūros informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: