Dzūkų žinios

Apie 3 tūkst. Alytaus apskrities gyventojų pasieks VMI priminimai

Dalintis:

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad VMI pradėjo siųsti priminimus gyventojams, deklaravusiems pajamas, tačiau laiku nesumokėjusiems deklaruoto mokėtino gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM). Artimiausiomis dienomis priminimus gaus apie 3 tūkst. Alytaus apskrities gyventojų, kurie yra nesumokėję daugiau nei 5 eurų GPM ir kitų mokesčių. Bendra nesumokėta suma siekia 1 mln. eurų.

„Priminimai gyventojus pasieks per Mano VMI, o nesinaudojančius e. paslaugomis kvietimai pasieks klasikiniu paštu. Greičiausias būdas sužinoti mokesčio sumą ir iš karto sumokėti – prisijungus prie Mano VMI“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pažymėdama, jog pamiršusiems laiku – iki gegužės 2 dienos – sumokėti GPM, skaičiuojami delspinigiai, todėl gyventojai raginami nedelsti ir sumokėti.

VMI primena, kad finansinių sunkumų turintys ir per nustatytą terminą sumokėti negalintys gyventojai, turi galimybę mokėjimą išdėstyti dalimis – sudaryti mokestinės paskolos sutartį (toliau – MPS). Mokestinės paskolos sutartis jau sudarė apie 170 finansinių sunkumų patiriančių Alytaus apskrities gyventojų. Jų išdėstyta mokėtina suma siekia 260 tūkst. eurų.

Primenama, kad sumokėti galima per Mano VMI, e. banko pavedimu, kitose mokėjimus priimančiose vietose. Mokant už kitą asmenį, svarbu nurodyti mokesčio mokėtojo vardą, pavardę, asmens kodą ir įmokos kodą (1441).

Jei gyventojas deklaracijas ir pranešimus gauna klasikiniu paštu, būtina pasitikrinti, ar teisingai deklaruota gyvenamoji vieta (miestas, gatvė, namo numeris, pašto kodas). Tai padaryti galima seniūnijoje ar per Elektroninius valdžios vartus. Tik tikslus adresas užtikrina laiku gaunamą informaciją.

Daugiau informacijos apie mokesčių mokėjimą ir mokestinių paskolų sutartis – www.vmi.lt > Domiuosi mokesčių ir baudų sumokėjimu, savo permokomis ir skolomis. Konsultacijos mokesčių klausimais teikiamos numeriu 1882 (+370 5 260 5060). Primename – apsilankymui VMI aptarnavimo padaliniuose būtina išankstinė registracija.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: