Dzūkų žinios

Kodėl reikia rūšiuoti maisto atliekas? Penkios pagrindinės taisyklės

Dalintis:

Nuo ateinančių metų visoje Lietuvoje maisto atliekos bus surenkamos atskirai nuo kitų atliekų. Tą daryti įpareigoja Europos Sąjungos direktyva, reikalaujanti iš bendro atliekų srauto atskirti maisto ir virtuvės atliekas.

Alytaus regione šios direktyvos reikalavimai jau įgyvendinti: konteineriai gyventojams išdalinti, maisto atliekos surenkamos ir tvarkomos atskirai, iš jų gaminamos biodujos ir kompostas.

Belieka kiekvienam, turinčiam maisto atliekų konteinerį juo naudotis ir atskirai rinkti atliekas, kurių negalima mesti į mišrių atliekų konteinerius.

Primename svarbiausius maisto ir virtuvės atliekų rūšiavimo principus:

  1. Į maisto atliekų konteinerį reikia mesti visas atliekas, kurios susidaro gaminant maisto gamybos proceso metu, ne tik nesuvalgyto maisto likučius.
  2. Maisto ir virtuvės atliekas reikia rinkti į popierinį arba plastikinį maišelį, kurį prieš išmetant būtina sandariai užrišti.
  3. Maisto ir virtuvės atliekas rekomenduojama dažnai išnešti, o individualius konteinerius ištraukti ištuštinimui kaskart pagal grafiką.
  4. Maisto atliekų konteinerių ištuštinimas gyventojams papildomai nekainuoja, o jų nerūšiuojantys didina atliekų tvarkymo kaštus visiems gyventojams.
  5. Į maisto atliekų konteinerį negalima mesti pelenų, gyvūnų ekskrementų, vaistų ir kitų biologiškai nesuyrančioms atliekoms nepriskiriamų atliekų.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: