Dzūkų žinios

Kauno klinikoms toliau vadovaus R. Jurkevičius

Dalintis:

Kauno klinikoms toliau vadovaus profesorius Renaldas Jurkevičius, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Laimėjęs viešą konkursą, naują kadenciją jis pradės eiti nuo rugsėjo 12 dienos.

Klinikų generalinis direktorius į šias pareigas gali būti išrinktas ne daugiau nei du kartus iš eilės. Nors faktiškai R. Jurkevičius pradės jau trečiąją kadenciją, formaliai ji bus laikoma pirmąja, nes tai reglamentuojantis įstatymas pasikeitė paskutinės jo kadencijos metu, BNS informavo ministerija.

„Šalia tradicinių gydymo įstaigos procesų, tokių kaip paslaugų prieinamumo, pacientų pasitenkinimo didinimo, mokslinių tyrimų vystymo, Kauno klinikoms tenka ir pasiruošimo ekstremalioms situacijoms lyderystė. R. Jurkevičius turi aiškią viziją kaip siekti šių tikslų – jis tai yra įrodęs ne tik žodžiais, tačiau ir veiksmais, todėl tokio vadovo darbų tęstinumas yra gera žinia kolektyvui ir pacientams“, – pranešime cituojamas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Pasak R. Jurkevičiaus, artimiausius penkerius metus bus užtikrinama inovacijų plėtra bendradarbiaujant su Lietuvos sveikatos mokslų universitetu (LSMU) bei kitais Lietuvos ir tarptautiniais partneriais, taip pat bus tęsiama šiuolaikinės medicinos mokslo pažanga, tobulinamas įstaigos valdymas, gerinami klinikiniai procesai, puoselėjama aplinka be korupcijos, ugdomos pagarba, tolerancija ir atvirumo principais grįstos vertybės.

R. Jurkevičius profesinę karjerą pradėjo Kauno medicinos universiteto Kardiologijos skyriuje. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninėje Kauno klinikose darbą pradėjo 1998-aisiais, o nuo 2013 metų vadovauja Kauno klinikoms.

Pasak ministerijos, vadovaujant R. Jurkevičiui pradėti ir šiemet baigiami Kauno klinikų infrastruktūros projektai: Branduolinės medicinos tyrimų centro (ciklotrono), Žmogaus biologinių išteklių centro ir Vaikų reabilitacijos korpuso statybos.

Kauno klinikos veikia nuo 1940 metų ir yra didžiausia gydymo įstaiga Lietuvoje, teikianti aukščiausio – tretinio – lygio medicinos paslaugas. Ligoninės dalininkai – valstybė, jai atstovauja SAM, ir LSMU.

LSMU ligoninėje Kauno klinikose dirba beveik 7400 darbuotojų, iš jų 955 – gydytojai rezidentai. Kasmet klinikose apsilanko apie 1,3 mln. pacientų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: