Dzūkų žinios

Prie mokytojų streiko prisijungė nedidelė dalis Lazdijų rajono pedagogų

Dalintis:
Mero pavaduotojas Dalius Mockevičius sakė, jog streikuoja dalis Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos pedagogų.

Toliau tęsiasi mokytojų streikas. Švietimo darbuotojų profesinės sąjungos teigimu, streikas truks visą mėnesį. ŠMSM rugsėjį pateiktas pasiūlymas kitais metais pedagogų darbo užmokestį didinti 21 proc., nuo sausio atlyginimus pakeliant 10 proc., netenkino švietimo darbuotojų profsąjungos. Šios profesinės sąjungos vadovo A. Navicko teigimu, mokytojų atlyginimai turėtų būti keliami ženkliai daugiau. Be atlyginimų didinimo, LŠDPS taip pat yra išsakiusi poreikį mažinti mokinių skaičių klasėse bei mokytojų darbo krūvį.

A. Navickas pirmadienį teigė pateikęs kompromisinius pasiūlymus švietimo ministerijai. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija streikuojančiai švietimo darbuotojų profsąjungai praėjusios savaitės ketvirtadienį nusiuntė pasiūlymus dėl mokytojų darbo sąlygų gerinimo. Ministras Gintautas Jakštas tikino, kad, sulaukus profesinės sąjungos atsakymo dėl pasiūlymų, bus bandoma su mokytojais tęsti derybas.

Prie nacionalinio mokytojų streiko prisijungė ir dalis Lazdijų rajono pedagogų. Mero pavaduotojas Dalius Mockevičius sakė, jog streikuoja dalis Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos pedagogų.

„Jie nuo penktadienio streikuoja, pirmadienio duomenimis, streikuoja 22 gimnazijos darbuotojai. Ugdymo procesas streiko metu nenutrūksta: pertvarkomi tvarkaraščiai, parenkamos ir vykdomos kitokios veiklos, edukacijos, situacija kontroliuojama, nėra taip blogai“, – sakė vicemeras.

Jis sakė, jog streikuoja mažesnė pusė gimnazijos darbuotojų – profsąjungos nariai. Vicemero turimomis žiniomis, vieną dieną streikuoja vieni, kitą dieną pasikeičia – kiti darbuotojai.

„Kitos rajono mokyklos nestreikuoja, pas mus situacija normali, nes kai kuriuose rajonuose į streiką įsijungė net 80 procentų visų mokyklų. Jei viskas ilgai užtruks, tai gali būti neigiamų pasekmių, bet jei savaitę ar dvi, tai viskas pataisoma, didelės bėdos nebus“, – sakė D. Mockevičius.

Dėl mokytojų streiko susirūpinimą išreiškė ir Prezidentas Gitanas Nausėda.

„Akivaizdu, ką reprezentuoja šitas streikas – kad švietimo sistema serga. Taip, mes turime šiai sergančiai sistemai tam tikrų vaistinių injekcijų, bet jų nepakanka – gal jos ne visada yra taiklios, kur mes tuos vaistus nukreipiame“, – kalbėjo Prezidento patarėja I. Segalovičienė.

Anot jos, gerinant mokytojų darbo sąlygas reikia ne tik didinti atlyginimus, bet ir peržiūrėti darbo užmokesčio sistemą. „Skaudžiausia dalis yra ta, kad mes jaučiame ir girdime tą neteisingumą, neteisybę, kurią patiria mokytojai. Ir ne tik dėl atlyginimo, o būtent dėl darbo užmokesčio sistemos. Šiandien tai yra turbūt vienas esminių tokių reikalavimų, mūsų galva, susitarti dėl krūvių, kaip skaičiuojamas etatas tam, kad nepersidirbdami galėtų gauti orų atlyginimą“, – sakė G. Nausėdos patarėja. „Kas yra labai svarbu – pagarba, ką norėjo parodyti prezidentas mokytojams, susitarimo paieškos svarba ir, be jokios abejonės, darbo užmokesčio kitokios sistemos – oresnės, teisingesnės – paieška“, – pabrėžė I. Segalovičienė.

Dalintis:

1 komentaras apie “Prie mokytojų streiko prisijungė nedidelė dalis Lazdijų rajono pedagogų”

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: