Dzūkų žinios

Atliekų mažinimo savaitę ARATC dovanos daugkartinius maišelius

Dalintis:

„Nesipakuok!“ – toks yra šiemetės Europos atliekų mažinimo savaitės šūkis. Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras, palaikydamas savaitės idėją, ragina kiekvieną asmeniškai prisidėti prie atliekų mažinimo – atsisakyti spausdintų mokėjimo pranešimų ir naudoti daugkartinius maišelius sveriamiems produktams.

Tokie maišeliai, pasiūti iš ARATC pakartotinio naudojimo centre surinktų užuolaidų atraižų, Atliekų mažinimo savaitę, lapkričio 20–24 d., bus dovanojami regiono gyventojams, apsilankiusiems pas savivaldybėse, klientų aptarnavimo centre „Mano Alytus“ dirbančius ARATC rinkliavų administravimo padalinio specialistus, ir atsisakiusiems spausdintų mokėjimo pranešimų.

„Kiekvienais metais išsiunčiame apie 120 tūkstančių spausdintų mokėjimo pranešimų. Jiems sunaudojama daug popieriaus, lėšų ir žmogiškųjų resursų. Raginame gyventojus mažinti visų šių išteklių naudojimą, užsisakyti elektroninius mokėjimo pranešimus, o už tai kaip paskatinimą gautus daugkartinius maišelius produktams naudoti kiekvieno apsipirkimo metu, taip mažinant ir pakuočių atliekų kiekį“, – kviečia Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro direktorius Algirdas Reipas.

Daugkartiniai maišeliai produktams bus dovanojami ir pakartotinio daiktų naudojimo centro „TikoTiks“ lankytojams, atnešusiems keitimuisi tinkamų daiktų, o ypač – užuolaidų atraižų, iš kurių ir toliau bus siuvami maišeliai produktams.

Lapkričio 18 d. prasidedanti Europos atliekų mažinimo savaitė, šiemet rengiama jau 15 kartą. Šių metų tema pasirinkta atsižvelgus į Europos Komisijos pateiktą pasiūlymą dėl pakuočių ir pakuočių atliekų reglamento nuostatą, skirtą skatinti pakuočių atliekų prevenciją ir daugiau jų naudoti pakartotinai, taip siekiant plėtoti žiedinę ekonomiką.

Alytaus regione aktyviai vykdoma aplinkosauginio ugdymo veikla, kurios pagrindinis tikslas – mokyti atsakingo vartojimo, pirkimo įgūdžių. Tuo domisi vis didesnė visuomenės dalis. Taip pat vis daugiau žmonių įsitraukia į pakartotinio naudojimo sistemą, keisdamiesi daiktais, užuot pirkę ieškodami daiktų mainų punktuose, rinkdamiesi daugkartines pakuotes ir rūšiuodami jų buityje susidarančias atliekas.

„Patraukli, praktiška, gyventojams suprantama pakartotinio naudojimo sistema yra geriausias argumentas kalbant apie žiedinės ekonomikos principus ir kiekvieno mūsų indėlį į globaliai svarbių užduočių įgyvendinimą“, – sako ARATC vadovas A. Reipas.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: