Dzūkų žinios

Pasitinkant Kultūros centro jubiliejų, nuskambėjo kolektyvą vienijantis himnas

Dalintis:
Šio himno atsiradimo iniciatorė, Kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Ingrida Neverdauskienė sakė, jog himno idėja jai kilo kartu su muzikinės veiklos koordinatore Aida.

Artėjant Lazdijų kultūros centro dviejų dešimčių metų sukakčiai, kūrybingi centro darbuotojai imasi naujų iniciatyvų. Prieš keletą mėnesių buvo pradėtas įgyvendinti Lazdijų pastatų puošybos rajono simboliais – briedžiais – projektas, o visai neseniai socialiniuose tinkluose pasirodė muzikinis vaizdo klipas, pristatantis Kultūros centro himną, kurio žodžiuose slypi kasdienė viltis, bendrystės džiaugsmas, nuoširdi padėka ir kvietimas visiems tęsti šią kultūrinę kelionę kartu.

Šio himno atsiradimo iniciatorė, Kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Ingrida Neverdauskienė sakė, jog himno idėja jai kilo kartu su muzikinės veiklos koordinatore Aida.

„Norėjosi bendros, visus jungiančios dainos. Svarbu, kad žodžiai atlieptų vidines būsenas, tada daina gali tapti himnu. Aš ieškojau žodžių, kadangi šiek tiek rašau eiles, tai radau savo eilėraštį, kuris ir tapo šios dainos ašimi. Kai žmogus pats laimingas, jis žino, ką daro, jis spinduliuoja ir ta laime užkrečia aplinką. Manau, kad tai apie mus ir visus žmones, kurie darbe turėtų jaustis laimingi. Dainoje kalbame apie mus, nuolat esančius švenčių sukūryje, savo darbu kuriančius šventes kitiems“, – pasakojo Ingrida.

Ji atsinešė eilėraštį į darbą, sėdo su Aida prie fortepijono ir ėmė ieškoti muzikinių motyvų, kurie tiktų šiems žodžiams. Aida per savaitgalį parengė keletą muzikinių variantų, kad būtų panašu į himną, visus jungiantį ir nešantį idėją kūrinį.

„Pradžioje dainavome dviese, paskui pasikvietėme kolegas. Vyko procesas, dainuodavome per pietų pertraukas. Pamatėme, kad dainuojant mūsų akys keičiasi, kokia stipri žodžio galia. Paskui buvo sukurta aranžuotė ir įrašyta fonograma“, – pasakojo Ingrida.

Pasidomėjus, kaip kilo mintis nufilmuoti tai dainai vaizdo klipą, Ingrida sakė, jog tas filmavimas buvo visiškas ekspromtas.

„Mes lipome į sceną pasidaryti dainos garso įrašo, norėjome paklausyti, kaip atrodo ta daina iš šono, mūsų tikslas buvo įrašyti dainą ir ją perklausyti. Kai lipome į sceną, mūsų darbuotoja ėmė filmuoti, tada paprašė, kad daugiau pasifilmuotume, tada ir suklijavome vaizdo klipą. Paleidome į socialinius tinklus, sulaukėme daug gerų atsiliepimų. Ruošiamės ją sudainuoti per Kultūros centro gimtadienį visi kartu. Gal to himno dainavimas taps ir tam tikru ritualu, pavyzdžiui, prieš tam tikrus svarbius darbus, energijos pakrovimui konkrečiam darbui, nes mūsų himnas turi daug šviesos“, – sakė I. Neverdauskienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: