Dzūkų žinios

Telšių r. žemdirbiai su srutvežiais trauks į Vilnių prie ŽŪM 

Dalintis:
Z. Dargienės nuotr.

„Kita mūsų susitikimo stotelė – Žemės ūkio ministerija“, – skelbia Telšių r. ūkininkų sąjunga.

Šiandien šio rajono žemdirbiai surengė akciją „Mėšlo iššūkis“ – keturiolikos srutvežių kolona patraukė į Telšius, į nuotekų valymo paslaugas teikiančią įmonę ir čia priduoti daugiau nei 200 tonų srutų.

„Telšių Vandens valymo įrengimai nepriėmė srutų“, – socialiniame tinkle skelbia vietos ūkininkų sąjungos vadovė Zita Dargienė.

„Tai kur tas srutas dėti?“, – piktinasi ūkininkai.

Lietuvos ūkininkų sąjunga dar spalį kreipėsi į žemės ūkio ministeriją, kad dėl didelio lietaus kiekio ūkininkai negalėjo įvažiuoti laukus ir patręšti juos mėšlu, nes buvo įmirkusi žemė. Prašė, kad tai būtų įvertinta kaip force majore ir būtų leista tręšti laukus mėšlu po lapkričio 14 dienos. 

Lapkričio pradžioje taip pat įvyko ŽŪM ir socialinių partnerių susitikimas, kuriuo metu ministerija pristatė Mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosaugos reikalavimų aprašo pakeitimus, kurie dar labiau griežtina mėšlo panaudojimo reikalavimus.

 Apie tai, kad reiktų pavėlinti šiais metais mėšlo tręšimo terminą, ŽŪM net nenorėjo girdėti.

Lietuvos ūkininkų sąjunga raštu informuota, kad pavėlinti mėšlo tręšimo termino, šiais metais nebus galima.

Apie jokius mėšlo naudojimo palengvinimus nepranešta ir baigiantis tręšimo laikui, tačiau informavo, kad ūkiams, kurie negalėjo laiku atlikti tręšimo darbų, nes yra ekstremali situacija dėl stipraus lietaus patyrusiose savivaldybėse, bus ieškoma galimybių padėti. 

„Mes neblokuojam kelių, neteršiam gamtos, bet viskam yra ribos“, – socialiniame tinkle rašo Telšių r. ūkininkų sąjungos pirmininkė Zita Dargienė.

Agrobite inf.

Dalintis:

8 komentarai apie “Telšių r. žemdirbiai su srutvežiais trauks į Vilnių prie ŽŪM ”

  1. O gal reiketu susitvarkyti srutu baseinus, uzuot svaiscius pinigus, ai dar pigiam dyzeliui, vazinejant i protestus 😃

    • Gal vert tokius provokatorius varyti eiti mėšlo mėžti ir miegoti leisti tik ant šieno ritinių , ne kluone? koks skirtumas- juk miegas ant šieno gydo???

  2. Ar dar kas nors tiki, kad dabartinės vyriausybės ministrai turi supratimą apie jiems pavestas funkcijas. Tai yra valstybę skurdinanti parazitinė vyriausybė.

    • Agento Karabaso elektorato beprotybė stebina. Kažin, jei realizavus visų, kurių IQ neperkopia 100 likvidaciją ar bebūtų kam tokius rinkti. Šlykštu, kai durnius renka valdžią. O dar baisiau, kai tokio išrinkti pasakoja apie „planą-chuliganą”, kaip atominį reaktorių paversti dujų katilu, cunamį prie Visagino arba žemės už trąšas neleidžiančius perimti užsieniečius…O kur dar kelių tvėrimas šeimoms su vaikais, skubantiems į darbus, kad tik pieno perdirbėjai mažiau mokėtų pieno gamintojams ir budrūs LŽVS funkcionieriai saugo, kad tik ūkininkai neblokuotų nesąžiningų pieno perdirbėjų įvažiavimų. O kur dar asmens, kurio verslo atsiradimas viešąjame diskurse siejamas su Rusijos spec. tarnybų veikla, pasiuntinių lankymasis Kinijos ambasadoje? Gal jau laikas pasakyti durniams, kad UŽTEKS?

    • Anonimui 2023.11.19 9:34 ar ne anūkėlis bijo viešumos, bijo parašyti savo vardą, kai kalba apie Kiniją ar tarnybą rusams. Geriau pats pasitikrink intelektą, man regis taviškis nesiekia 27 procentų.

  3. Labai gerai,prie ministerijos ir išpilti,šūdas ne ginklas,būtų smagu pamatyti vaizdelį.

    • Žinau, kad LŽVS rinkėjas yra žemesnio intelekto ir išsilavinimo.

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: