Dzūkų žinios

Katėms skirtos draskyklės – šeimininko ir katės laimei

Dalintis:

Katės – mieli augintiniai, kuriems reikalingos draskyklės, nes jei jos nėra, tai tuomet katės drasko viską namuose – baldus ir kitus daiktus. Todėl būtina parinkti tinkamą draskyklę, kad ir katė būtų laiminga, ir jos šeimininkas būtų patenkintas. Juk tai puiki priemonė apsaugoti namus nuo draskymo – geriau tegul katė drasko vieną daiktą nei visus kitus…

Kodėl gi katėms taip reikia draskyklės?

Draskymas yra natūralus katės instinktas. Išaugę nagai gali sukelti diskomfortą ar net skausmą, todėl draskymas yra būtinas procesas kiekvienai katei. Taip pat draskymas leidžia katėms pasirūpinti, kad nagai būtų sveiki ir stiprūs . Tai procesas, kuris yra ne tik kaip teritorijos žymėjimas, bet ir kaip fizinio aktyvumo forma.

Kaip pasirinkti tinkamą draskyklę?

Medžiaga. Dauguma katėms skirtų draskyklų yra pagamintos iš kartono, medžio arba kitų medžiagų. Svarbu pasirinkti tokią draskyklę, kuri patiks Jūsų katei.

Forma ir dydis. Draskyklės forma taip pat gali turėti įtakos jos patrauklumui. Kai kurios katės mėgsta vienokio dydžio draskykles, kitos – kitokių dydžių. Vieta, kur Jūs padėsite draskyklę, taip pat yra svarbi. Ji turi būti ten, kur katė mėgsta draskyti arba ten, kur ji dažniausiai poilsiauja.

Priedai ir aksesuarai. Kai kurios draskyklės turi papildomus įdomius elementus, tokius kaip kamuoliukai ar kiti žaisliukai. Tai gali padidinti draskyklės patrauklumą ir tapti papildomu žaidimu Jūsų katei.

Tačiau vertėtų žinoti, jog net ir parinkus tikrai gerą draskyklę – katei ji gali nepatikti. Dėl to yra būtinybė stebėti, kokios medžiagos jai patinka, leisti pabandyti vienokią ar kitokią draskyklę. Jei namai dideli, tai net būtų reikalingos kelios draskyklės skirtingose vietose. Kad katė visur turėtų galimybę draskytis ir negadintų baldų.

Vienos įdomiausių iš visų rūšių yra kelių aukštų draskyklės katėms – tokios bene labiausiai patinka meilioms augintinėms. Tad, jei yra vietos kambaryje, tai tikrai verta rinktis būtent jas.

Parinkus tinkamą draskyklę, užtikrinsite ne tik savo katės laimę ir gerovę, bet ir apsaugosite namus nuo nereikalingo niokojimo.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: