Dzūkų žinios

Edgaras Gvozdiovas Alytuje įkūrė „Lyder“ parduotuvę ir sėkmingai plėtoja verslą

Dalintis:
Edgaras Gvozdiovas yra Lyder.lt fizinės ir elektroninės parduotuvės Alytuje įkūrėjas ir savininkas.

36 metų Edgaras Gvozdiovas su drauge gyvena Bazorų kaime, Pivašiūnų seniūnijoje. Apie save sako taip: „Juodo darbo etapas mano gyvenime praėjo. Nors buvo laikas, kuomet dirbau visokį darbą ir sunkiai. Pavargau.“ Šiandien jaunas vyras yra Lyder.lt fizinės ir elektroninės parduotuvės Alytuje įkūrėjas ir savininkas.

Edgaras – alytiškis, baigė Panemunės vidurinę mokyklą ir keletą specialybių studijavo Alytaus kolegijoje, bet išvykęs dirbti į užsienį mokslų nebaigė. „Apie 2010 metus išvažiavau į Airiją, dirbau mėsos fabrike, vėliau statybose. Po to išvykau į Norvegiją. Ir vėl darbavausi statybose, o vakarais ir naktimis – vairuotoju pašto įmonėje. Teko aplankyti įvairias šalies vietas. Buvo sunku. Vienu metu dirbau po 17–18 val. per parą“, – prisiminė Edgaras. Jis atviras – tiek daug dirbdamas didelio turto nesukaupė, pavyko nusipirkti automobilį ir susitaupyti pinigų sugrįžimo į Lietuvą pradžiai. Jaunas vyras sunkiai padirbėjęs užsienyje ir įgijęs patirties suprato, kad jis „gali ir daugiau gyvenime nuveikti“.

Pasitaikius progai Edgaras grįžo į Lietuvą. „Draugas pasiūlė darbą užsienio kapitalo drabužių siuvimo įmonėje Alytuje. Sekėsi puikiai. Vadovavau trims skyriams“, – pasakoja pašnekovas, pradėjęs nuo paprasto operatoriaus darbo. „Man darbas patiko, dėl to buvau pastebėtas“, – tęsia Edgaras, dirbęs ten 8-erius metus.

Jau kurį laiką veikia elektroninė Lyder.lt parduotuvė ir fizinė parduotuvė naujose patalpose, Seirijų g. 22 Alytuje.

Savas verslas

Išėjus ir darbo siuvimo įmonėje, vyrui galvoje kirbėjo mintis imtis savo verslo. Tuo metu jo draugė pardavinėjo drabužius. Jis matė galimybę plėsti verslą: įkurti fizinę ir elektroninę parduotuvę. Prieš karantiną Prienuose vyras išsinuomojęs patalpas atidarė fizinę drabužių parduotuvę. „Atėjus karantinui, žmonės bijojo eiti į parduotuvę Prienuose. Tad teko ją uždaryti. Pardaviau įrangą. Nusprendžiau kurti elektroninę prekybą“, – sako Edgaras. Jau kurį laiką veikia elektroninė Lyder.lt parduotuvė ir fizinė parduotuvė naujose patalpose, Seirijų g. 22, Alytuje.

„Per šventes buvo geras laikas. Žmonės pirko, nes ieškojo dovanų. Po švenčių prekyba sustojo. Greičiausiai žmonės pinigų neturi“, – mano verslininkas.

Pasak pašnekovo, svajonių ir planų jis turi nemažai. Šiuo metu analizuoja alytiškių poreikius, kokių prekių jiems reikėtų. Jis nori įtikti visiems, nes siauros srities prekyba Alytuje, vyro nuomone, nebuvo ir nebus sėkminga. Jis ne tik siekia parduoti, bet ir įtraukti alytiškius į gražius darbus. „Drabužius ir kitus gerus daiktus, kurių laiku neišpardavėme, atidavėme alytiškiams už auką gyvūnų prieglaudai“, – sako Edgaras. Jis su drauge neabejingi gyvūnams. Užsukus į fizinę parduotuvę galima sutikti sfinkso veislės katiną, kuris čia tarytum atlieka konsultanto pareigas. Jis mielas ir mandagus, pradžiugina visus lankytojus. O be jo dar namuose yra du šunys.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: