Dzūkų žinios

Su maisto švaistymu kovojantis Bitecatch džiaugiasi įstatymų pokyčiais

Dalintis:

Pasaulis sparčiai siekia sumažinti besaikį maisto švaistymą. Išties tai yra didelė problema, kuri kelia daugybę problemų. Kalbame ne tik apie tai, kad daugybę žmonių pasaulyje apskritai neturi ką valgyti, tačiau maisto švaistymas sukelia ir kitų, pavyzdžiui, aplinkos taršo problemų.

Su maisto švaistymu aktyviai kovoja startuolis Bitecatch. Šio startuolio pagrindinis siekis yra užtikrinti, jog vartoti dar tinkamas maistas būtų neišmestas, o parduotas.

Neseniai Lietuvos Respublikos Vyriausybė nusprendė, jog prekybos centrai galės prekiauti pasibaigusio galiojimo produktais, kurių galiojimas pasibaigęs ne ilgiau nei 45 dienas ir nėra pažeista produkcijos pakuotė. Šis sprendimas susilaukė dvejopų reakcijų. Kai kurie žmonės iškart griežtai pasakė, kad tokių produktų įsigyti neketina, tuo tarpu kai kurie prekybos centrai situaciją taip pat įvertino skeptiškai ir teigė, jog pasibaigusio galiojimo prekėmis neprekiaus.

Verta paminėti, kad pakeitimai taikomi tik ilgo galiojimo produktams. Tokiems kaip kruopos, makaronai, kava, arbata, aliejus ir kita. Produktais galės prekiauti ne tik fizinės, bet taip pat elektroninės maisto parduotuvės. Ir nors reakcijos kol kas išties dvejopos, pasak vieno iš Bitecatch projekto vadovų Tautvydo Kudrevičiaus pati žinia yra išties džiuginanti.

„Puikiai suprantu, kad žmonės viską iš pradžių vertina iš emocinės prizmės. Vyrauja požymis, kad pasibaigusio galiojimo produktas automatiškai yra sugedęs. Tačiau išties taip nėra. Jeigu jis tinkamas vartoti, tuomet jis ir turėtų būti vartojamas. Pats blogiausias variantas yra būtent išmetimas. Be to, šiuos produktus žmonės galės įsigyti už mažesnę kainą, todėl čia galima gauti dvigubą naudą – ne tik neleisti išmesti produkto, kuris dar tinkamas vartojimui, bet ir sutaupyti“, – įstatymų pokyčius komentavo T. Kudrevičius.

Bitecatch atstovas akcentavo, jog šis įstatymas iš esmės sutampa su Bitecatch darbo vizija. Tiesa, Bitecatch į visą situaciją žvelgia dar plačiau.

„Mūsų projekto tikslas yra kovoti su maisto švaistymu. Apskritai nenorime, kad maistas būtų išmetamas, o kad pasiekti šį tikslą pasitelkiame įvairius darbo modelius. Maistą galima aukoti, galima padalinti darbuotojams, tačiau blogiausia yra jį išmesti.

Mes galvojame toli gražu ne tik apie parduotuves ar prekybos centrus, tačiau kartu siūlome dirbti kavinėms, restoranams, užkandinėms, net ūkininkams. Esame tikrai lankstūs. Reikia suprasti, kad didieji prekybininkai maistą gali sėkmingai parduoti patys, tuo tarpu kitiems tas gali būti sunkiau. Būtent todėl mes siūlomės nupirkti produkcijos likutį ir padėti jį parduoti mūsų platformos pagalbą. Patikėkite, galutiniame rezultate patenkintos bus visos pusės“, – pasakojo T. Kudrevičius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: