Dzūkų žinios

Startuoja svorio metimo iššūkis: Etaplius.lt kuria laidą „Sveikesnis per 60 dienų“

Dalintis:

Naujų metų slenkstis dažnai tampa startu ar bent jau pažadu kažką savo gyvenime pakeisti. Pasižadame sau būti aktyvesniu, geresniu, sveikesniu žmogumi. Praėjus kiek mažiau nei mėnesiui po naujųjų metų pradžios, vis dar galime pastebėti prisipildžiusias sporto sales, tačiau pažadai sau greitai subliūkšta ir mes grįžtame prie tų pačių įpročių. Etaplius.lt komanda, norėdami palaikyti visus tuos dešimtis, o gal net šimtus tūkstančių skaitytojų, kurie pažadėjo sau gyventi sveikiau, skelbia svorio metimo iššūkį – „Sveikesnis per 60 dienų“.

Iššūkio herojus pasiryžęs pokyčiams

„Nuo naujųjų sportuosiu“, „Kitais metais nerūkysiu“, „Iki vasaros numesiu 20 kilogramų“… Girdėta? Turbūt nėra žmogaus, kuris savyje nenorėjo kažko pakeisti ar patobulinti. Tačiau vienam tai pasiekti gali būti labai sunku. Lygiai taip pat jau bene dešimtmetį įvairius pažadus sau žarsto ir naujasis Etaplius.lt laidos „Sveikesnis per 60 dienų“ herojus Domantas, žiūrovams gerai pažįstamas iš projekto „Barzdočiaus laboratorija“.

„Visada džiaugiuosi gavęs galimybę dalyvauti įvairiuose projektuose. Man patinka save atrasti ir išbandyti, patirti naujų potyrių. Šis projektas lyg viskas viename. Pirmiausia – Nauji metai. Aš, turbūt, 10 metų atgalios kažką sau pasižadu. Mesiu rūkyti, mesiu valgyti nesveiką maistą, pradėsiu sportuoti. Bet, deja, kiekvienais metais viskas iš naujo, nes niekada nepasiekiau to savo norimo, užsibrėžto tikslo. O dabar tobula paskata taps šis projektas. Mano tikslas – ne tik numesti svorio, bet ir pakeisti savo įpročius. Aš tikrai sutinku, kad mano įpročiai man pačiam žalingi. Blogai maitinuosi, dėl to apkaltinu gyvenimo tempą ar skanią vakarienę gaminančią žmoną, dirbu sėdimą darbą ir beveik nejudu, bet juk viskas priklauso nuo manęs“, – sako iššūkio herojus Domantas Bagūnas.

Nepaliks vieno

Domantas pasakoja, kad šiuo metu tvirtai apsisprendė pakeisti rutiną. Juk kas daug daro, tas daug ir pasiekia. Vyras atviras, vienam tai padaryti be galo sunku, tačiau Etaplius.lt subūrė profesionalų komandą. Subalansuotą mitybos planą ir intensyvias sporto treniruotes D. Bagūnui sudarys Šiauliuose įsikūrusi „Suncity crossfit“ komanda, sveikata ir papildais pasirūpins „Adiada“, todėl su trenerių, medikų bei kolegų priežiūra, sudaryta disciplina plano siekti bus žymiai lengviau.

„Pabandysime pakeisti įpročius, rutiną, formuoti naują gyvenimą. Labiausiai noriu pakeisti mitybos įpročius, tačiau ir sportas šioje vietoje labai svarbus. Noriu aktyvesnio laisvalaikio, nedejuojant ant sofos kaip norėčiau būti lieknesnis, bet nieko dėl to nedarau. Nieko nedarant, niekas ir neįvyks, o čia jau reikia pradėti nuo savęs. Šio projekto dėka, manau, ne tik aš, bet ir kiti, kas jį stebės, kas dažnai sau pažada ir neišpildo, gausime spyrį keistis“, – atvirauja Domantas.

Kels iššūkius žiūrovams

Tik pasklidus žiniai, kad Etaplius.lt ruošia skaitytojams tokią laidą, redakcija sulaukė žinučių – kur galima prisijungti, ką reikės daryti. Domantas ir treneriai pažada – iššūkių bus. Laidos žiūrovai kiekvieną savaitę gaus po nedidelę užduotį, kurią įgyvendinti nebus labai sunku, tačiau tai formuos sveikesnius, geresnius įpročius. O siekiant tikslo kartu nepamesti savęs yra žymiai lengviau.

„Gal darysime savaitę be cukraus, o gal pritūpimų savaitę. Čia jau man padės treneriai. Labai kviečiu visus prisijungti. Ne tik palaikyti mane, bet ir stiprinti save“, – ragina laidos herojus.

Kebabų dieta“ pridėjo nemažai kilogramų

D. Bagūnas sako, kad nenori nieko slėpti nuo laidos žiūrovų. Žurnalistei paklausus, ar gali viešinti jo dabartinį svorį, vyras ima juoktis ir atvirauja – kebabų mityba patobulino skaičius svarstyklių ekrane.

„Laikydamasis kebabų, sūrainių ir kitų gardėsių dietos, arba kitaip savo paties susibalansuotos mitybos, kuri kartais patogi, kartais skani, daug dažniau nuvilia, jautiesi kaltas prieš save ir apsunkęs, pasiekiau labai gražų 121 kilogramo atsvaros tašką. Žinot, tas atsvaros taškas mane tikrai supykdė. Esu jaunas žmogus, o kartais taip neturiu jėgų, skauda galvą. Treneriai sako, kad mano organizme ištisai gyvena kofeinas, nes kavos išgeriu labai daug, ją balinu pienu, dedu saldiklį, taip per dieną suvartoju daugybę tuščių kalorijų ir negaliu kokybiškai pailsėti. Todėl dabar tikrai atėjo metas keistis“ – juokauja, tačiau greitai surimtėja D. Bagūnas.

Jau šį sekmadienį, sausio 29 dieną Etaplius.lt portale bei socialiniuose tinkluose pasirodys pirmoji „Sveikesnis per 60 dienų“ laida. Nepraleiskite ir prisijunkite prie iššūkio palaikydami Domantą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: