Dzūkų žinios

Į Vilniaus rotušę plūdo išsipustę garbūs svečiai: ten išdalyti ypatingi apdovanojimai

Dalintis:
„Lietuvos Garbė 2024“ svečiai. (Josvydas Elinskas / ELTA)

Kovo 11-osios vakarą į sostinės širdyje esančią Vilniaus rotušę rinkosi garbūs kviestiniai svečiai. Ten Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną vainikavo iškilmingi nacionaliniai apdovanojimai „Lietuvos garbė“. 19-ąjį kartą organizuojamuose apdovanojimuose kasmet būna pagerbti paprasti Lietuvos žmonės, atlikę nepaprastus žygdarbius.

Juk Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną reikia švęsti ne tik savo vienybę, bet ir įvertinti tuos, kurie nuolat mus jos moko. Tik surėmę pečius, mes tampame nenugalimi ir galintys atremti visas negandas. Tą įrodėme prieš 34 metus, kai mus į priekį vedė laisvės troškimas ir tą įrodome šiandien, kai svarbiausia tampa tą laisvę išsaugoti.

Laisvės kaina nepamatuojama nei drąsa, nei laiku, nei jėgomis. Tačiau ji yra brangiausia, ką turime, o šių metų herojai tai įrodo. Tai – žmonės, kurie ne kalbomis, o savo poelgiais, drąsa ir pasiaukojimu Lietuvą paverčia mums visiems šiltais ir, svarbiausia, saugiais namais.

Pamiršę visas baimes, jie gelbėja mūsų gyvybes, yra neabejingi kito skausmui, o suradę viltį – ja dalijasi ir su kitais. Jie moko mus dvasinės tvirtybės ir saugo ne tik mūsų laisvę, bet ir bando padėti ją atgauti ne vienerius metus agresorės žiaurumus kenčiantiems ukrainiečiams. Jie yra tie, kurie priverčia mūsų širdis plakti išvien.

O tai, kad kasmet apdovanojami vis kiti herojai, kas kartą įrodo, kiek daug mūsų šalyje didvyriškų žmonių. Šiemet apdovanojimų metu buvo pagerbti dar 7 nauji herojai, taip pat buvo prisiminti ir tie, kurie mus savo darbais sužavėjo pernai.

Susirinkę kviestiniai svečiai drauge su televizijos žiūrovais pamatė Sapiegiškių kaimo herojumi tapusį Albiną Kamarūną, kuris nuo vaikystės rūpinosi partizano Vlado Venckūno-Jovaro palaikais. Taip pat turėjo galimybę susitikti ir su jaunu, tačiau be galo pilietišku vaikinu, savanoriu ir paramos fondo įkūrėju Arvydu Makaru. Ir tai – tik dalis herojų, kurių darbus iki šiol prisimename ir esame jiems dėkingi.

Šventinio renginio vedėjais tapo Mindaugas Stasiulis, Marijus Mikutavičius ir Audrė Kudabienė, o geriausius savo pasirodymus kiekvienam žiūrovui ir apdovanojimų ceremonijos herojui skyrė ryškiausios šalies žvaigždės.

Padėką ir savo geriausius pasirodymus šiems žmonėms skyrė ryškiausios šalies žvaigždės, tarp kurių – Vaidas Baumila, Monika Liu ir Free Finga, Monika Pundziūtė-Moniqe, Karina Krysko, Povilas Meškėla ir choras „Dagilėlis“, Aistė Smilgevičiūtė, Austieja bei Tadas Juodsnukis ir Iglė Bernotaitytė.

lrytas.lt

Dalintis:

1 komentaras apie “Į Vilniaus rotušę plūdo išsipustę garbūs svečiai: ten išdalyti ypatingi apdovanojimai”

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: