Dzūkų žinios

Lazdijiečių į Seimą išrinktas Zenonas Streikus paliko S. Skvernelio partiją

Dalintis:

Kai kurie politikai, siekdami bet kokia kaina patekti į Seimą, palieka partijas, kurios jais nepasitiki bei nepageidauja kelti kandidatais Seimo rinkimuose, ir ieško kitų galimybių patekti į Parlamentą. Vienas iš jų – Lazdijuose ir Druskininkuose į Seimą dvi kadencijas rinktas Zenonas Streikus.

Pakeitęs ne vieną partiją, jis šią savaitę liko sau ištikimas ir paliko S. Skvernelio vadovaujamą demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“. Antradienį Z. Streikus oficialiai pranešė palikęs S. Skvernelio vadovaujamą frakciją Seime ir prisijungė prie Mišrios frakcijos.

„Dzūkų žinių“ kalbintas Z. Streikus patvirtino, kad išstojo iš partijos ir perėjo į Mišrią frakciją.

Pasidomėjus, kodėl jis priėmė tokį sprendimą, Z. Streikus sakė, jog Lazdijų ir Druskininkų rinkimų apygardoje S. Skvernelio partija pasirinko kitą kandidatą – vienmandatininką rinkimuose į Seimą, todėl jis nusprendė iš jos išeiti.

Redakcijos duomenimis, Z. Streikus svarsto galimybę prisijungti prie Lietuvos regionų partijos.

Parlamentaras sakė, jog dar nėra apsisprendęs, prie kokios partijos prisijungs, sakė, jog perskaitė Lietuvos regionų partijos programą, kuri jam pasirodė priimtina.

„Dar yra laiko, suspėsiu pasirinkti“, – kalbėjo Z. Streikus.

Lietuvos regionų partijos Lazdijų skyriaus vadovas Albinas Žymančius sakė, jog jam nėra žinoma apie Z. Streikaus prisijungimą prie šios partijos.

„Gal Seime ir vyksta pokalbiai su mūsų partijos vadovu Jonu Pinskumi, kuris irgi priklauso Mišriai frakcijai, bet apie tai manęs niekas neinformavo“, – kalbėjo A. Žymančius.

Redakcijos žiniomis, Lazdijų rajono valdantieji su mere priešakyje Seimo rinkimuose mūsų apygardoje ketina kelti ir palaikyti nepartinio Jono Miliaus kandidatūrą.

J. Milius yra daug metų vadovavęs Lazdijų veterinarijos tarnybai, buvo užsitarnavęs lazdijiečių pagarbą. Neseniai Lazdijų rajono savivaldybės taryba jam suteikė Lazdijų rajono garbės piliečio vardą.

J. Milius ilgą laiką vadovavo Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybai, buvo LSMU Senato pirmininkas, paskui dirbo įvairių Lietuvos ir užsienio kompanijų konsultantu.

Panašu, kad jo kandidatūra yra priimtina ir Druskininkų savivaldybės merui Ričardui Malinauskui, nes J. Milius turėjo darbo reikalų su mero tėvu, o J. Miliaus sūnus sėkmingai plėtoja mineralinio vandens verslą Druskininkuose.

„Dzūkų žinioms“ pasidomėjus, ar J. Milius tikrai planuoja Lazdijų ir Druskininkų apygardoje dalyvauti Seimo rinkimuose, jis kalbėjo, jog dar nepriėmęs galutinio sprendimo, bet patvirtino, jog ne iš vieno žmogaus sulaukęs tokio pasiūlymo.

Z. Streikų 2020 metais į Seimą iškėlė Lietuvos valstiečiai ir žalieji, jis rinkimus laimėjo vienmandatėje apygardoje, antrajame ture nurungęs konservatorių Vilių Semešką. Suskilus „valstiečiams“, Z. Streikus pasirinko S. Skvernelio sukurtą „Vardan Lietuvos“, kuriai priklauso ir Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Kadangi per visą kadenciją Z. Streikus nepasižymėjo aktyvumu, gindamas Lazdijų ir Druskininkų rinkėjų interesus, galimai šio krašto politinis elitas nusprendė, jog būtina surasti kitą šio krašto atstovą Seime.

Lietuvos Respublikos Seimo rinkimai vyks 2024 metų spalį.

Dalintis:

1 komentaras apie “Lazdijiečių į Seimą išrinktas Zenonas Streikus paliko S. Skvernelio partiją”

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: