Dzūkų žinios

Naujoji įstaiga pradėjo darbą, o privatininkai dar laukia jiems pažadėtų šimtų tūkstančių eurų

Dalintis:
Susijungė „Lazdijų ligoninė“ ir „Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centras“.

Praėjusį pirmadienį Lazdijuose nebeliko atskirų įstaigų – „Lazdijų ligoninės“ ir „Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centro“ (PSPC), nuo antradienio darbą pradėjo šias įstaigas sujungęs Lazdijų rajono savivaldybės sveikatos centras. Laikinasis jos vadovas Vladimiras Jelisejevas sakė, jog pirmadienį pasirašyta sutartis, o ligoninė yra naujosios įstaigos koordinatorė.

„Per dvejus metus man pavyko pasiekti, kad ligoninė dirbtų pelningai, tačiau PSPC finansiniai rodikliai yra gana liūdnoki, todėl teks smarkiai padirbėti, jog naujoji įstaiga dirbtų pelningai“, – sakė V. Jelisejevas.

Nors jis vis dar yra laikinasis įstaigos vadovas, tačiau to nesureikšmina, sako, jog jam svarbios ne regalijos, bet kūrimo jausmas ir rezultatai.

Prie naujosios įstaigos kiek vėliau bus prijungtas ir Psichikos sveikatos centras.

„Mes norėjome patys kurti šį centrą, tačiau pagal ministro įsakymą šią veiklą pretenduoja vykdyti ta įstaiga, kuri tai darė bent vienus metus. Kadangi Lazdijuose seniai šią paslaugą teikė UAB „Lazdijų sveikatos centras“, tai jie ir pretenduoja į tuos 270 tūkst. eurų, kuriuos šiam tikslui skiria ministerija“, – sakė V. Jelisejevas.

Jis teigė tiksliai nežinąs, kur bus Psichikos sveikatos centras, tačiau galimai įsikurs anksčiau ligoninei, o dabar savivaldybei priklausančiame trijų aukštų fligelyje.

„Valstybė apsisaugojo ir nustatė, kad Psichikos sveikatos centrui finansuoti pinigai gali būti skirti tik infrastruktūrai. Reforminiai pinigai ateina su galimybe juos investuoti į turtą, kuris priklauso savivaldybei. Mes tų patalpų fligelyje jau seniai atsisakę, jos priklauso savivaldybei“, – teigė V. Jelisejevas.

Merės pavaduotojas Dalius Mockevičius patvirtino, jog Psichikos sveikatos centras bus steigiamas savivaldybei priklausančiose patalpose, kuriomis anksčiau disponavo Lazdijų ligoninė.

„Pinigai Psichikos sveikatos centrui dar nėra gauti, yra pateikta paraiška, dar vyksta tikslinimas ir derinimas. Panašu, kad pinigai bus skirti infrastruktūrai, įrangai, baldams, remontui. Savivaldybės taryba buvo priėmusi sprendimą Psichikos sveikatos centrą įkurdinti buvusio PSPC patalpose, tačiau agentūra neleido nuomoti tų patalpų, nes jos buvo remontuotos kito projekto lėšomis. Tada teko ieškoti kitų patalpų, todėl Psichikos sveikatos centro įkurdinimo procesas užsitęsė“, – sakė vicemeras.

Psichikos sveikatos centras pagal sutartį bus Lazdijų sveikatos centro dalimi, nes tai yra privalomojo paslaugų paketo dalis.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: