Dzūkų žinios

Gatvių ir kelių tvarkymas Lazdijų krašte įgauna naują pagreitį

Dalintis:
Tvarkoma po žiemos sugadinta miesto gatvių asfalto danga, pradėti Stoties gatvės, kur jau pluša UAB „Bilresta“ technika, kapitalinio remonto darbai.

Prasidėjus pavasariui, atšilus orams, Lazdijų krašte prasideda gatvių, kelių atnaujinimo ir kiti infrastruktūros gerinimo darbai.

Tvarkoma po žiemos sugadinta miesto gatvių asfalto danga, pradėti Stoties gatvės, kur jau pluša UAB „Bilresta“ technika, kapitalinio remonto darbai. Netrukus lazdijiečiai pamatys ir Gėlyno gatvėje dirbančią techniką.

Lazdijų rajono savivaldybės Infrastruktūros plėtros skyriaus vyriausiasis specialistas Virginijus Blažauskas pasakojo, jog pagrindiniai darbai – Lazdijų miesto Stoties ir Gėlyno gatvių rekonstrukcija.

„Stoties gatvėje jau vyksta žemės kasimo darbai, o Gėlyno gatvėje – daugiau paruošiamieji darbai, nes ten yra daugiau komunikacijų, todėl būtinas trasų identifikavimas, tačiau ir ten netrukus prasidės esminiai darbai, kuriuos pamatys ir miestiečiai“, – pasakojo V. Blažauskas.

Stoties gatvėje dirba UAB „Bilresta“, laimėjusi konkursą, o Gėlyno gatvėje – UAB „Druskininkų komunalinis ūkis“. Pagal sutartį su UAB „Bilresta“, savivaldybės atliekamų darbų vertė – beveik 79 tūkst. eurų. 

V. Blažauskas sakė, jog dalis šioms gatvėms remontuoti skirtų lėšų yra savivaldybės biudžeto pinigai, kita dalis – Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos.

„Kiekviename projekte atsiranda darbų, kurie yra netinkami finansuoti iš Kelių priežiūros plėtros programos, todėl jiems lėšos skiriamos iš savivaldybės biudžeto“, – pasakojo V. Blažauskas.

Gėlyno gatvės yra numatyta tvarkyti 670 metrų. Stoties gatvėje bus tvarkoma 700 metrų atkarpa, o likusi gatvės dalis bus sutvarkyta iš autobusų stoties teritorijos tvarkytojų lėšų.

Savivaldybė atlieka ir daugiau kelių bei gatvių tvarkymo bei infrastruktūros gerinimo darbų.

Anot V. Blažausko, baigiami darbai kelyje Seirijai–Paserninkai–Vainiūnai, tai trejų metų projektas, kurio metu išasfaltuota 3,3 km kelio atkarpa.

„Baigiamas projektuoti Šeštokų miestelio Kovo 11-osios gatvės šaligatvis, artimiausiu metu prasidės darbai, taip pat parengtas Lazdijų seniūnijos Bajoriškių kaimo Kalnų gatvės remonto projektas, Šventežerio seniūnijoje kelio atkarpos Mikyčiai–Prapuntas sutvarkymo projektas, Šeštokų miestelyje baigiamas dar vienos gatvės apšvietimo ir šaligatvio įrengimo projektas“, – pasakojo V. Blažauskas.

Netrukus prasidės žvyrkelių remontai po žiemos, nes daug kur yra stipriai apgadintų kelio dangų.

„Mes atidžiai vertinsime kelių būklę ir atliksime neatidėliotinus remonto darbus. Planuojant ateities darbus, yra sudaromas prioritetinių objektų sąrašas, kurį trejiems metams tvirtina Taryba, pagal kurį ir planuojame kelių remonto darbus“, – pasakojo V. Blažauskas.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: