Dzūkų žinios

Mūsų žemietis, mokslų daktaras A. Bubnys pristatė knygą apie lietuvius Štuthofo koncentracijos stovykloje

Dalintis:
Arūnas Bubnys papasakojo, kaip kilo idėja parengti šią knygą, apie ne vienerius metus trukusį kūrybinį procesą.

Laisvės kovų muziejus tampa svarbia vieta, primenant mūsų krašto jaunajai kartai apie skaudžias lietuvių tautos istorijos pamokas, ugdant pilietiškumą ir patriotizmą.

Praėjusį antradienį muziejuje vyko knygos „Lietuviai Štuthofo koncentracijos stovykloje 1942–1945 metais“ pristatymas ir parodos „Dievų miške. 46 lietuvių inteligentų grupė Štuthofo koncentracijos stovykloje“ atidarymas. Renginyje dalyvavo Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro atstovai: centro generalinis direktorius, knygos autorius Arūnas Bubnys, Strateginio vystymo ir komunikacijos skyriaus patarėja Aldona Jakavonienė, Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus direktorė Ramunė Driaučiūnaitė, Lazdijų rajono savivaldybės vicemeras Dalius Mockevičius, mero patarėja Sigita Lenauskienė, didžiulis būrys jaunimo su mokytojais iš Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus bei Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijų, tremtiniai, kiti bendruomenės atstovai.

Lazdijų meno mokyklos mokinė Patricija Noselytė (mokytoja Vilma Grigaitienė) susirinkusiems dovanojo Georgo Frydricho Hendelio kūrinį „Viltis“.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Strateginio vystymo ir komunikacijos skyriaus patarėja Aldona Jakavonienė pristatė atvykusius svečius. Centro generalinis direktorius, knygos „Lietuviai Štuthofo koncentracijos stovykloje 1942–1945 metais“ autorius Arūnas Bubnys baigęs Lazdijų vidurinę mokyklą. Istorikas, humanitarinių mokslų daktaras yra parengęs ir išleidęs ne vieną knygą, keliasdešimt straipsnių apie okupuotos Lietuvos istoriją, Holokaustą ir getus Lietuvoje, Birželio sukilimą bei kitomis temomis. Pagrindiniai istoriniai tyrinėjimai publikuojami ne tik lietuvių, bet ir lenkų, vokiečių kalbomis.

Praėjusį antradienį muziejuje vyko knygos „Lietuviai Štuthofo koncentracijos stovykloje 1942–1945 metais“ pristatymas ir parodos „Dievų miške. 46 lietuvių inteligentų grupė Štuthofo koncentracijos stovykloje“ atidarymas.

Arūnas Bubnys papasakojo, kaip kilo idėja parengti šią knygą, apie ne vienerius metus trukusį kūrybinį procesą. Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus direktorė Ramunė Driaučiūnaitė pristatė parodą „Dievų miške. 46 lietuvių inteligentų grupė Štuthofo koncentracijos stovykloje“.

Lazdijų rajono savivaldybės vicemeras Dalius Mockevičius sakė, kad pats yra lankęsis Štuthofo koncentracijos stovyklos muziejuje, ir tie sukrečiantys vaizdai iki šiol neišblėso iš jo atminties. Vicemeras akcentavo, kaip svarbu kiekvienam iš mūsų žinoti istoriją, iš jos mokytis ir jokiomis sąlygomis neprarasti žmogiškumo.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: