Dzūkų žinios

Savivaldybės resursai rinkimų agitacijai: ar merė pasinaudojo savo padėtimi?

Dalintis:
Merė agitacijos tikslui pajungė Jaunimo reikalų tarybą, kuriai vadovauja rajono savivaldybės tarybos narys M. Valukonis, kuris irgi yra kandidatas į Europarlamentą Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ sąraše. Buvo panaudoti visi resursai rinkimų agitacijai. Nuotraukoje iš kairės: M. Valukonis, S. Lenauskienė ir V. Sinkevičius.

Lietuvoje vyko rinkimai į Europos Parlamentą. Lietuvai šioje ES institucijoje skirta vienuolika vietų. Derėtų pripažinti, jog rinkimų agitacija vyko vangiai, daugelis partijų ir kandidatų apsiribojo tik agitaciniais plakatais viešosiose erdvėse ir debatais per nacionalinį transliuotoją.

Tačiau yra tokių kandidatų, kuriems šioje kampanijoje sekasi geriau nei kitiems, nes jiems akivaizdžiai padeda kai kurių savivaldybių merai. O kartais agitacijai galimai net pasitelkiami savivaldybių resursai.

Keliavo po Dzūkiją

Prieš dešimt dienų „Vardan Lietuvos“ kandidatas į Europarlamentą, eurokomisaras Virginijus Sinkevičius su kai kurių merų pagalba surengė agitacinį reidą po Dzūkiją.

Per svarbiausią Druskininkų metų renginį – Kurorto šventę, lydimas mero Ričardo Malinausko, jis lipo į sceną ir sveikino renginio dalyvius, o vėliau socialiniuose tinkluose pasirodė R. Malinausko raginimas Europarlamento rinkimuose palaikyti V. Sinkevičių.

Lazdijuose eurokomisarui sekėsi dar geriau – jo bendrapartietė, merė Ausma Miškinienė surengė puikią agitacinę kampaniją. Apie kandidato vizitą buvo pranešta oficialiame Lazdijų rajono savivaldybės tinklalapyje, taip pat su kandidatu, vedančiu „Vardan Lietuvos“ sąrašą, Lazdijų kultūros centre buvo surengtas susitikimas.

VRK sulaukė skundo

Po šios akcijos Vyriausioji rinkimų komisija gavo skundą, kuriame buvo prašoma išsiaiškinti, ar merė A. Miškinienė, rengdama susitikimus su V. Sinkevičiumi, nesinaudojo tarnybine padėtimi, naudodama savivaldybės resursus.

Lazdijų apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Vidmantas Pilvinis patvirtino informaciją, jog VRK persiuntė gautą skundą dėl A. Miškinienės veiksmų, rengiant susitikimus su kandidatu į Europos Parlamentą, bei paprašė jį ištirti.

„Tyrimas vyksta, jis dar nėra užbaigtas, todėl norėčiau susilaikyti nuo bet kokių komentarų“, – sakė V. Pilvinis.

Jo teigimu, skundas bus ištirtas iki rinkimų pabaigos.

Tarybos narė įžvelgė provokaciją

Rajono savivaldybės tarybos narė Vilma Danauskienė karštai reagavo į V. Sinkevičiaus vizitą Lazdijuose. Socialiniuose tinkluose ji rašė: „Kai tikslas pateisina priemones… tai savo politinio krikštatėvio piarinimui pasinaudoji savo tarnybine #merėAusma padėtimi, suvarai ant kilimėlio darbo metu visus savo pavaldinius, pajungi savivaldybės, kuriai vadovauji, komunikacijos kanalus, resursus ir reklamuoji, reklamuoji, reklamuoji… Net #Demokratųsajunga rinkimų šūkį nesibodi panaudoti, nes galvoji, kad aplinkui visi avių banda ir kad jūra iki kelių! Ne, tai nėra naivumas ar klaida. Tai ciniškas ir įžūlus šlapinimasis mums ant akių! „Nepatinka? Išsirinksit po trejų metų kitą merę!“ – girdėta, ane?“

V. Danauskienė „Dzūkų žinioms“ sakė, jog, jos nuomone, šio vizito organizavimas yra rinkimų agitacijos bei viešųjų ir privačių interesų pažeidimas.

„Net įžvelgčiau ir piktnaudžiavimą tarnyba. Atvažiuoja „vandenynų“ komisaras ir šneka apie saugumą ir gynybą. Merė agitacijos tikslui pakinkė Jaunimo reikalų tarybą, kuriai vadovauja tarybos narys M. Valukonis, kuris irgi yra kandidatas į Europarlamentą „Vardan Lietuvos“ sąraše. Buvo panaudoti visi resursai rinkimų agitacijai“, – teigė V. Danauskienė.

Ji piktinosi, jog Lazdijų rajono savivaldybės tinklalapyje buvo oficialiai pakviesta į susitikimą su kandidatu, kuris vyko Lazdijų kultūros centre. Tarybos narei įdomu, kas mokėjo už salės nuomą susitikimui su V. Sinkevičiumi.

„Manau, merė savo tarnybine padėtimi pasinaudojo šiurkščiai ir kvailai, padarė blogai ne sau, bet partijai. Manau, kad tai provokacija S. Skverneliui ir „Vardan Lietuvos“, kuri, mano nuomone, pavyko“, – kalbėjo tarybos narė.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: