Dzūkų žinios

Virtuvė

Kviečiame pasigaminti gardžią, nebrangiai kainuosiančią ir vos per 15 minučių keptuvėje iškepančią lazaniją.

Sekmadienį dėmesiu apdovanosime mamas, o vienas meilę ir rūpestį parodančių gestų gali būti ir šventiniai pusryčiai, nuteikiantys džiugiai dienai.

Kulinarijos technologė Lina Barčaitė dalijasi trimis nesudėtingais receptais, kuriuos greitai paruošite ir neapsunkinsite organizmo. 

Žuvies paruošimo ir kepimo procesas ant grilio nėra toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti iš pradžių.

Smidrai labai vertingi organizmui, juos nesunku paruošti. Jie puikiai dera tiek prie mėsos, tiek žuvies ar jūros gėrybių patiekalų, be to, juos galima kepti ir ant grilio.

Salotas verta panaudoti tiek kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, tiek kaip sveikatai palankų užkandį.

Prieš kepant įvairiausios rūšies daržoves, jas galima lengvai pamarinuoti. Tai padaryti – paprasta.

Marinatą namuose galima paruošti vos iš kelių ingredientų, todėl jį pasigaminti galima paprastai ir pigiai.

Žuvį ar jūros gėrybes ant grilio paruošti – greita ir paprasta. Svarbiausia, tinkamas marinavimas ir tiksliai atitaikytas kepimo laikas, mat didžiausias iššūkis, ruošiant šios kategorijos produktus – jų neperkepti.

Viena iš naujausių velykinio stalo tendencijų – itališkas pyragas „Panettone“, kurį iki šiol pjaustydavome tik Kalėdų proga.

Tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autorė Kotryna Stankuvė šią pavasario šventę pasitinka su lengvais, gaiviais ir paprastai pagaminamais patiekalais.

Velykų pusryčiams puikiai tiksiantis užkandis yra naminis paštetas, kurį pagaminsite vos per 20 minučių.

Grikinė babka yra sertifikuotas tautinio paveldo produktas. 

Lazdijų bei Veisiejų trečiojo amžiaus universiteto studentams surengta popietė, kurioje buvo dalijamasi savo šeimose išsaugotomis pasninko bei Kūčių stalo patiekalų gaminimo ir pateikimo tradicijomis.